ekmekistan

Üyecik
Bilgisayarda video izlerken arada sırada sistem çöküyor galiba, vızz diye bir ses geliyor ve klavye kullanılmıyor. Keza PC donuyor ardından monitör gidiyor. Bugün de öyle oldu yeniden açtım ve şöyle bir ekran çıktı. Bu ne anlama geliyor? İşlemciyi çıkarmadım, yeni bir işlemcide almadım. Kasaya parmağın bile değmiyor.

IMG_20250725_235301.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda video izlerken arada sırada sistem çöküyor galiba, vızz diye bir ses geliyor ve klavye kullanılmıyor. Keza PC donuyor ardından monitör gidiyor. Bugün de öyle oldu yeniden açtım ve şöyle bir ekran çıktı. Bu ne anlama geliyor? İşlemciyi çıkarmadım, yeni bir işlemcide almadım. Kasaya parmağın bile değmiyor.

Eki Görüntüle 166991

İşlemci sorunu olsaydı zaten görüntü alamazdınız BIOS pilini çıkar tak yaptıktan sonra BIOS'u güncelleyip tekrar dener misiniz?

Eki Görüntüle 166991

Anakartınızı yazın.
Ne zaman oluyor, sadece video izlerken mi yoksa oyun oynarken de mi oluyor?
Görüntünün gidip diğer tüm harici aksamların/parçaların çalıştığı oluyor mu?
RAM'lerinizi temizleyin fiziksel olarak, slotlarını değiştirin, bilgisayarı açmadan önce akım/elektrik boşaltma yapın.
CMOS reset yapın.
Bilgisayar açılınca da SSD ve RAM testi yapın sonuçları atın bakalım şu an bir şey söylemek doğru olmaz
UEFI bıoslarda pil çıkarmak işe yaramaz.
Adım adım yazdıklarımı yapın, sorun olursa da yazsın tekrar.

Edit:
CMOS-Reset için:

CMOS-jumper-on-GIGABYTE-B550M-DS3H-and-AC.webp

Akım/Elektiriği boşalta için:
  1. Makineyi kapatın ve tüm harici güç kaynaklarını fişten çekin.
  2. Tüm çevre birimlerini çıkarın.
  3. Güç düğmesine yaklaşık 20-30sn basılı tutun. Görünür bir şey olmayacak olsa da, bu kalan enerjinin boşalmasına yardımcı olur.
  4. Güç kablosunu yeniden bağlayın.
  5. Makineyi açın.

Son düzenleyen: Moderatör: