Çözüldü Video seslerinde donmalar oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jack İşte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 307
  • Etiketler Etiketler
    video
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba, uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Örneğin AnimeciX üzerinden bir şey izliyorum (Wine ile Bottles), birden ses bozuluyor 1 saniyeliğine. Sanki böyle ping girmiş de Zoom'da sesiniz hızlı hızlı kesilip geri geliyor gibi oluyor. NVIDIA 535.216.03 sürücüsünü kullanıyorum. Paket adı "NVIDIA-driver".

Ayrıca bazen arayüzde de donmalar oluyor ancak bunun Wayland'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Reddit'te öyle demişlerdi en azından.

@Reend @Qnix

Son düzenleme:
Çözüm
@Qnix, hocam cevap yazmayı unuttum kusura bakmayın. Sorunu çözdü mü diye test ediyorum şimdi de, bazen çok tuhaf sesler çıkıyor bu ayarda. Şarkıda bazen tuhaf karıncalanırmış gibi sesler çıkıyor. Bir tanımı yok yani bu sesin Sanırsam sadece çıkış cihazlarında oluyor. Video çekmeye çalıştım ancak OBS'te gözükmedi. Sesin üstüne bir katman ekliyor sanki, o katmanda da tuhaf tuhaf karıncalanma, glitchlenme karışımı ses çıkıyor. Sesin ritimlerine de uyuyor. Bu arada yaptırdığınız işlemde çok az derecede oluyor şuan sorun. Ancak ses sorunları oluyor bu sefer de.

Lag sorununu çözdüm hocam, tek gereken şey Pipewire'ı kaldırmakmış. Sizi de uğraştırdım özür dilerim.
Baya bir araştırdım ama bulamadım pek bir şey bu sorunla ilgili. Ama şişenize bağımlılıklar kısmından "ffdshow" codecini indirmeyi deneyebilirsiniz. X11'de denenebilir.

Wine konfigrasyonu üzerinden Hardware Acceleration ayarını kapatmayı ve Pulseaudio kullanıyorsanız wine'yı çalıştırırken PULSE_LATENCY_MSEC=60 çevre değişkenini deneyebilirsiniz.

Bir de pactl info | grep "Server Name" komutunun çıktısını paylaşın.

Hocam belki çözüm olur diye sürücüyü silmiştim Geri kurup hemen deneyeyim. Bu arada sadece Wine'de olmuyor, öyle belirtmişim ancak YouTube'da veya farklı sesli platformlarda da oluyor. Bazen direkt sistem bile donabiliyor saliselik.

Hocam bir de sanırsam işlemciye yük binince ses lag durumu oluyor. Sürücü yokken denedim ve yazı yazarken sesler bozuldu birkaç saniye. Ancak işlemcide abartı yük yok, kullandıramıyorum sisteme işlemciyi.

Arkada çalışırken kullanımlar böyle. İşlem yaparken de %16'da çalışıyor. Bundan dolayı olabilir mi? Çok bilgim yok ama tek çıkarabildiğim sonuç bu.

Bir de pactl info | grep "Server Name" komutunun çıktısını paylaşın.
Çıktı boş çıkıyor.

Son düzenleme:
/etc/default/grub üzerinde GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırına nvidia.NVreg_EnableGpuFirmware=0 kernel parametresini ekleyip update-grub komutunu çalıştırıp restart atmayı deneyin.

Ayrıca dmesg komutunun çıktısında kırmızı olarak işaretlenen satır olup olmadığını kontrol edin, eğer var ise paylaşın.

Son düzenleme:
Ayrıca dmesg komutunun çıktısında kırmızı olarak işaretlenen satır olup olmadığını kontrol edin, eğer var ise paylaşın.
Hocam sadece ACPI BIOS Error olanlar kırmızı. O da başta her zaman uyarı geliyor tüm Linux'larda.

@Qnix, hocam test ettim baya, bazen nadiren YT Music'te ses gidiyor ancak lag gibi değil. Tam gidip geliyor saliselik. Yani sorunum çözüldü sanırım, teşekkür ederim

Hocam çözülmemiş. Bu gece şarkı açıkken kulak tırmalayıcı bir ses çıkardı. Televizyon üstü anteni olan televizyonlarda sinyal olmaz ya hani, "Vıızzzzzz" diye bir ses çıkarır. Ona benzer bir ses çıkardı. Ve laglar yine arttı tuhaf şekilde.

Son düzenleme:
pactl info komutunun çıktısını paylaşın.

pactl info komutunun çıktısını paylaşın.

Kod:
Sunucu Karakter Dizisi: /run/user/1000/pulse/native
Kütüphane Protokol Sürümü: 35
Sunucu Protokol Sürümü: 35
Yerelde Mi: evet
İstemci Dizini: 650
Desen Boyutu: 65472
Kullanıcı Adı: umut
Ana Makine Adı: benpidesalonuyum
Sunucu Adı: PulseAudio (on PipeWire 1.4.2)
Sunucu Sürümü: 15.0.0
Öntanımlı Örnekleme Tanımı: float32le 2ch 48000Hz
Öntanımlı Kanal Adresleme: front-left,front-right
Öntanımlı Alıcı: alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo
Öntanımlı Kaynak: alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor
Çerez: 600f:f39b

Pipewire configuration'u üzerinde sample rate ayarını değiştirmeyi deneyin.

Öncelikle ayarı geçici olarak uygulamayı deneyebilirsiniz:

pw-metadata -n settings 0 clock.force-rate 44100

Sorununuz çözülürse, kalıcı olmasını sağlamak için pipewire configuration'unu
cp /usr/share/pipewire/pipewire.conf /etc/pipewire/pipewire.conf komutuyla kopyalayın ve /etc/pipewire/pipewire.conf
dosyasında ilgili satırları uncommentleyip şu şekilde değiştirin:

Kod:
default.clock.rate          = 44100
default.clock.allowed-rates = [ 44100 ]

@Qnix, hocam cevap yazmayı unuttum kusura bakmayın. Sorunu çözdü mü diye test ediyorum şimdi de, bazen çok tuhaf sesler çıkıyor bu ayarda. Şarkıda bazen tuhaf karıncalanırmış gibi sesler çıkıyor. Bir tanımı yok yani bu sesin Sanırsam sadece çıkış cihazlarında oluyor. Video çekmeye çalıştım ancak OBS'te gözükmedi. Sesin üstüne bir katman ekliyor sanki, o katmanda da tuhaf tuhaf karıncalanma, glitchlenme karışımı ses çıkıyor. Sesin ritimlerine de uyuyor. Bu arada yaptırdığınız işlemde çok az derecede oluyor şuan sorun. Ancak ses sorunları oluyor bu sefer de.

Lag sorununu çözdüm hocam, tek gereken şey Pipewire'ı kaldırmakmış. Sizi de uğraştırdım özür dilerim.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…