Çözüldü Video seslerinde donmalar oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jack İşte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 307
  • Etiketler Etiketler
    video
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba, uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Örneğin AnimeciX üzerinden bir şey izliyorum (Wine ile Bottles), birden ses bozuluyor 1 saniyeliğine. Sanki böyle ping girmiş de Zoom'da sesiniz hızlı hızlı kesilip geri geliyor gibi oluyor. NVIDIA 535.216.03 sürücüsünü kullanıyorum. Paket adı "NVIDIA-driver".

Ayrıca bazen arayüzde de donmalar oluyor ancak bunun Wayland'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Reddit'te öyle demişlerdi en azından.

@Reend @Qnix

Son düzenleme:
Çözüm
@Qnix, hocam cevap yazmayı unuttum kusura bakmayın. Sorunu çözdü mü diye test ediyorum şimdi de, bazen çok tuhaf sesler çıkıyor bu ayarda. Şarkıda bazen tuhaf karıncalanırmış gibi sesler çıkıyor. Bir tanımı yok yani bu sesin Sanırsam sadece çıkış cihazlarında oluyor. Video çekmeye çalıştım ancak OBS'te gözükmedi. Sesin üstüne bir katman ekliyor sanki, o katmanda da tuhaf tuhaf karıncalanma, glitchlenme karışımı ses çıkıyor. Sesin ritimlerine de uyuyor. Bu arada yaptırdığınız işlemde çok az derecede oluyor şuan sorun. Ancak ses sorunları oluyor bu sefer de.

Lag sorununu çözdüm hocam, tek gereken şey Pipewire'ı kaldırmakmış. Sizi de uğraştırdım özür dilerim.
Bu arada yaptırdığınız işlemde çok az derecede oluyor şuan sorun. Ancak ses sorunları oluyor bu sefer de.
Kod:
PipeWire uses a global sample rate in the processing pipeline. All signals are converted to this sample rate and then converted to the sample rate of the device.

Lag sorununu çözdüm hocam, tek gereken şey Pipewire'ı kaldırmakmış. Sizi de uğraştırdım özür dilerim.
Aynı sorunu yaşayıp Pipewire kullanma zorunluluğu olan kullanıcılar için de şunu bırakayım:

Pipewire kullanmak zorunda kalırsanız (pek sanmıyorum) göz atabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…