Çözüldü Virüs nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 614
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca 53

Üstün
Merhaba,

Korsan oyun indireyim derken, virüs yedi bilgisayar. Sadece benim başıma gelen bir şey sanırım ki diğer crack indiren arkadaşların nedense başına gelmemiş. Her neyse, virüs nasıl temizlenir? Kaspersky ile tarattım sildi dedi ama hala virüs duruyor. Format kesin çözüm mü? Format atarsam virüs gider mi? Bir de temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yedekleme olmadan Windows ayarlarından mı sıfırlamaliyim?

Çözüm

Virüs bulaştığı kanaatine nereden vardınız hocam? Yani sistemde nasıl şeyler oluyor? Umarım benim verdiğim siteden bulaşmamıştır. Aslında daha geçen ben de aynı şekilde oradan oyun indirdim de hiçbir sıkıntı yaşamadım. Reddit'te de kimse yaşamamış. Acaba yanlışlıkla bir reklama falan mı tıkladınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RIP'ten indirdiğim de bulaştı hocam, Fifa 19 ve WWE 2K25 indirmiştim. Bende anlamadım. Güvenli diye dosyayı Kaspersky de aratmadım. Sürekli CMD açılıp duruyor ve işlemci kullanımı %85 in üstünde oluyor sürekli.

Bir de Malwarebytes deneyin.
Onu da denedim hatta ilk onu denedim ama o da silmedi. Aslında siliyor gözüküyor sonra tekrar tarattığım da yine çıkıyor.

Harici bir depolama birimi ayırabilirsin kenara temiz kurulumlu mevcut depolama birimine virüs bulaştığında temiz olanı tak virüslüyü biçimlendir sonra temiz olan harici diski klonla ben öyle yapıyorum.
Sadece RDR2 indirdim diye bulaşmıştı.

Garip, daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. CMD açılması da çok saçmaymış hakikaten hangi vasat yazmış onu gerçekten virüsse ? Aşağıya atacağım yazılımlarla tarama yapmayı deneyin. Manuel tarama özelliği olanlarda tam tarama yapın.

En kötü KRD kullanırsınız.

Yukarıda dediğim gibi Rescue Disk kullanın. Uygulama USB üzerinden çalışacağı için virüslere daha rahat müdahale eder.
Deneyeceğim teşekkürler.

Hocam şuan telefondan giriyorum Techolay'a. Bilgisayar çok kasıyor ama indirebilirsem denerim. Birde sanırım ben aptallık yaptım. Doğru siteden indirdigime eminim ama ilk kez crack indirdiğim için yanlış linke tıklamış olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…