Korsan oyun indireyim derken, virüs yedi bilgisayar. Sadece benim başıma gelen bir şey sanırım ki diğer crack indiren arkadaşların nedense başına gelmemiş. Her neyse, virüs nasıl temizlenir? Kaspersky ile tarattım sildi dedi ama hala virüs duruyor. Format kesin çözüm mü? Format atarsam virüs gider mi? Bir de temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yedekleme olmadan Windows ayarlarından mı sıfırlamaliyim?
Korsan oyun indireyim derken, virüs yedi bilgisayar. Sadece benim başıma gelen bir şey sanırım ki diğer crack indiren arkadaşların nedense başına gelmemiş. Her neyse, virüs nasıl temizlenir? Kaspersky ile tarattım sildi dedi ama hala virüs duruyor. Format kesin çözüm mü? Format atarsam virüs gider mi? Bir de temiz kurulum mu yapmalıyım yoksa yedekleme olmadan Windows ayarlarından mı sıfırlamaliyim?
UYARI: USB bellekte olan verileri alın yoksa Rufus programı verileri silecektir!
Kaspersky Rescue Disk nedir?
Kaspersky Rescue Disk, kötü amaçlı yazılım bulaşmış sistemleri temizlemek için kullanılan bir bootable (önyüklenebilir) bir tarama aracıdır. Windows’un çalışmasına gerek kalmadan kötü amaçlı yazılımları kaldırır.
Gerekenler:
1. Bir tane USB bellek bulun ve takın. (4 ya da 8 GB USB bellek yeterlidir.)
Hocam o sitede ki WWE 2K25 ve Fifa 19 dosyalarını virustotal dan taratabilir misiniz? Ne çıkacak merak ediyorum. Ben mi yanlış bir şey indirdim acaba. Özellikle gofile de kini.
RIP'ten indirdiğim de bulaştı hocam, Fifa 19 ve WWE 2K25 indirmiştim. Bende anlamadım. Güvenli diye dosyayı Kaspersky de aratmadım. Sürekli CMD açılıp duruyor ve işlemci kullanımı %85 in üstünde oluyor sürekli.
Ben daha dün oradan Mortal Kombat indirdim ve sorun yaşamadım siz nasıl sorun yaşadınız? Reklama tıklamış olabilirsiniz. Arkadaşlarında dediği gibi rescue disk kullanarak tarama yapabilirsiniz.
@cemkaraca, FIFA 19 yüklemedim de WWE 2K25'in tamamını (97 GB) indirdim ve klasörü taradım. Kaspersky, ESET Online Scanner ve Emsisoft Emergency Kit ile. Temiz çıktı. Virüs yok.
Rescue Disk ile yaptım ve virüsü silebildim. Rescue Disk yöntemi ile silemeseydim format atmak kesin çözüm olur muydu? Format atsam kalıntısı kalır mıydı?
@cemkaraca, FIFA 19 yüklemedim de WWE 2K25'in tamamını (97 GB) indirdim ve klasörü taradım. Kaspersky, ESET Online Scanner ve Emsisoft Emergency Kit ile. Temiz çıktı. Virüs yok.
@cemkaraca, formattan kastınız sıfırlama değil de gerçek bir temiz kurulum ise virüs tamamen temizlenirdi. Ancak görünüşe bakılırsa artık formatın gereği yok. Rescue Disk ile tarama yaparken "Change Parameters" deyip tüm diskleri seçtiniz değil mi?
Rescue Disk ile yaptım ve virüsü silebildim. Rescue Disk yöntemi ile silemeseydim format atmak kesin çözüm olur muydu? Format atsam kalıntısı kalır mıydı?
Teşekkür ederim hocam. Ben yanlış bir şey yaptım sanırım. Reklama da tıklamadım aslında ama.
@cemkaraca, formattan kastınız sıfırlama değil de gerçek bir temiz kurulum ise virüs tamamen temizlenirdi. Ancak görünüşe bakılırsa artık formatın gereği yok. Rescue Disk ile tarama yaparken "Change Parameters" deyip tüm diskleri seçtiniz değil mi?
@cemkaraca, o zaman sorun yok. Tekrar oyun indirirken dikkatli olun, indirme yaparken açılan aracı sitelerde yanlış yerlere tıklamamaya çalışın. Tarayıcınız güncel olsun, uBlock Origin filtreleri güncel olsun.