Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

741

Becerikli

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 VirusTotal
Sonuç aşağıdaki gibi. TransMac adlı uygulamayı indirmek istiyorum ve yanılmıyorsam kendi sitesinden indirdim. Fakat bir tane adını hiç
duymadığım bir AV programı içerisinde "Trojan.Ekstak.bojf" olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyım?

VirusTotal

Son düzenleme:
Çözüm
"Jiangmin" kim ya? Dosyada bir sorun yok. Bu kadar bilinmedik AV'ler verdiği zaman genelde False-Positive oluyor. Takma kafana.
Aynı AV geçen dememesi gereken bir programa sorunlu demişti. TransMac'in garip bir versiyonu var mış sanırım, ona dikkat etmek lazım. Orijinal yazılımı indirdiyseniz sorun olacağını zannetmiyorum.

Herhalde telemetri bilgisini, "Jiangmin" adlı antivirüs programı kendi içinde trojan diye sınıflamış.

Çok köklü bir antivirüs ama çok fazla yanlış pozitif veriyor.

Pek köklü değil sanırsam, antivirüsün resmi indirme sitesini bulamadım, farklı indirme sitelerinde 2009-2010 gibi çok eski versiyonları var. Antivirüsün 2010 yılından sonra geliştirilmeyi bırakıldığını düşünüyorum, zaten internete jiangmin yazdığınızda direkt false positive çıkıyor.