Snapdragon'un ISP goruntu islemesi Mediatek'den daha iyi. Fakat bu farki gunduz cekimlerinde fark edemezsin. Gunluk kullanici icin pek bir fark olmayacaktir.
Teşekkür ederim fikirleriniz için. Mesajları okuduktan sonra yabancı kaynaklardan birkaç inceleme videosu daha izledim; genel olarak bakıldığında Vivo kesinlikle bir adım önde görünüyor. Bütçem elverirse doğrudan X300 Ultra alacağım, elvermezse X300 Pro tercih edeceğim. Her halükârda, mevcut X7 Pro telefonumdan çok ama çok daha iyi bir performans alacağım kesin.

Teşekkür ederim fikirleriniz için. Mesajları okuduktan sonra yabancı kaynaklardan birkaç inceleme videosu daha izledim; genel olarak bakıldığında Vivo kesinlikle bir adım önde görünüyor. Bütçem elverirse doğrudan X300 Ultra alacağım, elvermezse X300 Pro tercih edeceğim. Her halükârda, mevcut X7 Pro telefonumdan çok ama çok daha iyi bir performans alacağım kesin.
Rica ederim. Hayirli olsun simdiden.

Hepsi para israfı benim gözümde

Dediğin 100 bin TL bütçede alınabilecek tüm teelfonlar para israfı zaten marka fark etmeksizin. Şu devirde zaten Max 50klık bir teelfon bile uzun süre iş görür ha kamerası azıcık iyi olsun diye 100 bin liralık telefonları almak boş geliyor. Maksimum zaten kaç sene kullanacaksın ki istersen en iyi telefonu al ömrü 7 yıldan fazla değil o ilk yıllarındaki performansı için.

Ben hala alınmama taraftarıyım. Bozulsa ne tamiri kolay, ne de nakite çevirilmesi gerektiğinde satılması.
Siz de haklısınız, ancak dediğim gibi, bu bütçede gidip Samsung tarzı bir telefon almak maalesef biraz performanstan ödün vermek olacak. Ki telefonu alırsam uzun süreler kullanacağım; açıkçası satacağımı veya bozulma gibi bir problem yaşayacağımı da sanmıyorum.

Siz de haklısınız, ancak dediğim gibi, bu bütçede gidip Samsung tarzı bir telefon almak maalesef biraz performanstan ödün vermek olacak. Ki telefonu alırsam uzun süreler kullanacağım; açıkçası satacağımı veya bozulma gibi bir problem yaşayacağımı da sanmıyorum.

O kadar uzun süreli kendinizden emin olmayın derim.

Ayrıca siz profesyonel fotoğrafçılık ile uğraşmıyorsanız zaten bu cihazlar saçma strateji. Bu kadar fotoğraf işlerine meraklıysanız kamera almanız daha mantıklı.

Diğer cihazlar arasında kamera konusunda öndeler, gündelik kullanimi da işin icine katinca is biraz değişiyor ama Pro modeli bence alinabilir. Evet fotoğraf makinesi de tercih edilebilir ama herkes buna alışkın değil ve tak çek işleyeyim olmuyor, JPEG cekmek ya da otomatik çekmek isteyince telefon gibi asla olmuyor. Makineler manuel kullanim ile verim alınan cihazlar. Bir de fotoğraf makinesi sana ultra geniş açı, normal aralik ve telefotoyu tekte sunmuyor. Evet, telefonlar bunu kaliteden ödün vererek yapiyor ama görüntü makul oluyor, elle tutulur oluyor.

X300 Pro, telefoto sensörü olarak gayet büyük ve gelişmis 1/1.4 inc sensor kullaniyor, buyuk olduğu icin odak uzaklığı 85mm ediyor, daha küçük olsa 100-120mm ederdi. Sabitleme konusunda 5.5 stop sabitleme sunuyor, harbi ciddi bir oran.