pirgon

Çalışkan
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki model arasında kararsız kaldım.
Sanırım tek fark, VivoBook'ta RAM'in 24 GB, ZenBook'ta ise 16 GB olması. Hangisini almak daha mantıklı olur?
Kullanıma gelirsek, hem iş laptopu olarak kullanacağım (günde 9 saat açık kalacak) hem de seyahat amaçlı hafif ve taşınabilir bir laptop arıyorum. Bu fiyat bandında başka önerileriniz var mı?

Amazon'da 39.801 TL
https://www.asus.com/tr/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-14-oled-um3406/techspec/

Amazon'da 40.999,00 TL
https://shop.asus.com/tr/90nb15w1-m007e0-asus-vivobook-s14-m5406-copilot-pc.html

Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki model arasında kararsız kaldım.
Sanırım tek fark, VivoBook'ta RAM'in 24 GB, ZenBook'ta ise 16 GB olması. Hangisini almak daha mantıklı olur?
Kullanıma gelirsek, hem iş laptopu olarak kullanacağım (günde 9 saat açık kalacak) hem de seyahat amaçlı hafif ve taşınabilir bir laptop arıyorum. Bu fiyat bandında başka önerileriniz var mı?

Amazon'da 39.801 TL
https://www.asus.com/tr/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-14-oled-um3406/techspec/

Amazon'da 40.999,00 TL
https://shop.asus.com/tr/90nb15w1-m007e0-asus-vivobook-s14-m5406-copilot-pc.html
Zenbook genelde daha premium ve hafif oluyor.

İkiside güzel laptop. Burada seçenek size kalıyor. Eğer ağır iş yapıcaksanız Ram çok yiyorsa Vivobook bakın.

Ben Zenbook'un Intel Ultra 255H'li 32 GB RAM versiyonunu kullanıyorum. APU işlemci olduğu için 32 GB RAM çok işe yarıyor ama sırf bu sebepten de Vivobook almazdım çünkü Zenbook üst segment modeli. Tabii bu tercihi yaparken laptopların çıkışlarına dikkat etmenizi öneririm çünkü benim Vivobook'umda örneğin HDMI ve ethernet çıkışı yok. Zenbook'a RAM yükseltmesi büyük ihtimalle yapılabiliyordur bence onu kontrol edin. Bataryasız kullanım ve portatiflik için Zenbook kesinlikle çok iyi.

Edit: Kontrol ettim ve Zenbook'ta RAM yükseltmesi yapılamıyormuş o zaman Vivobook'a şans verebilirsiniz.

Vivobook alman daha iyi olur. Bu cihazlarda RAM'ler anakarta gömülü geldiği için ileride yükseltme şansın olmayacak, 24 GB çok daha uzun ömürlü olur. Bütçen nedir?

Vivobook'un S modelleri de oldukça premium bu arada. Diğer vivobooklarla karıştırmayın, bu modeller zenbook kalitesinde.

İkisini göz ucuyla değerlendirecek olursak;
  • Zenbook siyah rengiyle açık ara daha güzel duruyor. Vivobook'un o beyaz rengi gerçekten o laptopta olmamış.
  • Vivobook'da 8GB fazladan RAM var. Bu fazladan 8GB hem Windows 11'in rezalet RAM kullanımı hem de iGPU'ya paylaşılan RAM için oldukça fark ediyor. Bunu 16GB Vivobook S16 kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • İkisinde de RAM yükseltmesi yapılamıyor. İkisinde de LPDDR5X dediklerine göre RAM'ler lehimli. Ki biraz da mantıklı bir hareket, iGPU olduğundan dolayı RAM'in frekansı ne kadar yüksekse o kadar iyi. Bu laptoplarda 7500MHz quad channel gibi bir konfigürasyon olması lazım.
  • İkisinde de muhtemelen aynı SSD ve kesinlikle OLED ekranlar kullanılıyor.
  • Zenbookta muhtemelen TDP sınırı var. Bu model olmasa da aynı seriden farklı modellerde TDP sınırından kaynaklı hem iGPU'nun hem de CPU'nun vermesi gerekenden düşük performans verdiğini görmüştüm. Vivobook'ta ise böyle bir sorunu duymamıştım. Araştırmak lazım.
Eğer görünüm size daha iyi geliyorsa Zenbook, 8GB'a daha çok önem veriyorsanız Vivobook alın derim. İkisinden de pişman olmazsınız, bu modellerin OLED ekranları şahane.

Hocam cihazı aldınız mı? Ben de aynı cihazı düşünüyorum Vivobook s 14 olan. Fiyatına değer mi acaba öğrenciyim yazılım mühendisliği okuyorum hafif ultrabook bir cihaz bakıyorum. Arada lol gibi basit oyunlar oynayacağım.

Hocam cihazı aldınız mı? Ben de aynı cihazı düşünüyorum Vivobook s 14 olan. Fiyatına değer mi acaba öğrenciyim yazılım mühendisliği okuyorum hafif ultrabook bir cihaz bakıyorum. Arada lol gibi basit oyunlar oynayacağım.
Yok almadım biraz daha üzerine para koyup Lenevo pro 7 aldım aynı işlemci 32gb ram 1tb olan bir model. Ama bu fiyat bandı için Vivobook s14 en iyisi gibi şuanlık.

Yok almadım biraz daha üzerine para koyup Lenevo pro 7 aldım aynı işlemci 32gb ram 1tb olan bir model. Ama bu fiyat bandı için Vivobook s14 en iyisi gibi şuanlık.
Lenovo Yoga 7 Pro niye aldınız ki? Fiyatını haketmeyen bir cihaz o. 285H işlemcili Zenbook çok daha iyi seçenekti...