Vize %30 final %70 etkiliyor. Hesaplarıma göre 59 ortalama alacağım ve DC'e denk geliyor olması lazım. DC ile bir ders geçilir mi?

Üniversite kuralına bağlı olarak değişebilir ama DC ile şartlı geçmek için 2.5 ortalamaya sahip olman gerekiyor diye biliyorum.

Hangi üniversite ve geçme notu kaç?

Üniversite kuralına bağlı olarak değişebilir ama DC ile şartlı geçmek için 2.5 ortalamaya sahip olman gerekiyor diye biliyorum.

Hangi üniversite ve geçme notu kaç?

Ankara Üniversitesi. Geçme notu belli değil çünkü seçmeli derslerde çan uygulanıyor. DC ile geçince OBS ekranında sadece geçti mi yazar yoksa şartlı geçti mi yazar?

Bu arada büte kalma notu 50.

Ankara Üniversitesi. Geçme notu belli değil çünkü seçmeli derslerde çan uygulanıyor. DC ile geçince OBS ekranında sadece geçti mi yazar yoksa şartlı geçti mi yazar?

Bu arada büte kalma notu 50.
Üff ben Ankara Ünide okurken çan bizim bölümde yoktu. Aynı şekilde %30 a %70 di hesaplama, vizeye hiç çalışmayıp finalden 100 çakıp geçiyordum. Eşşek bağlasan bitirir derler ya, aynı öyle bir şekildeydi.:rofl: :rofl:

DC ve DD ikisi de şartlı geçer notu. DC düşerse şartlı geçti yazar. Eğer sistem değişmediyse, değiştiyse bilmiyorum orasını.

Üff ben Ankara üniversite de okurken çan bizim bölümde yoktu. Aynı şekilde %30'a %70'di hesaplama, vizeye hiç çalışmayıp finalden 100 çakıp geçiyordum. Eşek bağlasan bitirir derler ya, aynı öyle bir şekildeydi.:rofl: :rofl:

DC ve DD ikisi de şartlı geçer notu. DC düşerse şartlı geçti yazar. Eğer sistem değişmediyse, değiştiyse bilmiyorum orasını.

Şartlı geçiş hiç istemiyorum ya en kötü CC ile versem yeter. Ortalamam 2.8, tam sınırda valla :D

Şartlı geçiş hiç istemiyorum ya en kötü CC ile versem yeter. Ortalamam 2.8, tam sınırda valla :D
Benim dönemimde 2.0 yetiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Çan eğrisini hocanız kendisi ayarlar ve insaflı davranırsa, CC ile geçme şansın olabilir. Umarım iyi gider senin için durumlar :D

Benim dönemimde 2.0 yetiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Çan eğrisini hocanız kendisi ayarlar ve insaflı davranırsa, CC ile geçme şansın olabilir. Umarım iyi gider senin için durumlar :D

2.5 konusunda emin değilim ya hiç bakmadım ona. Yukarıda yazıldığı için korkmuştum ama 2.0 ise geçerim DC ile de :D Sağ olun hocam. Hangi bölüm mezunusunuz acaba?

2.5 konusunda emin değilim ya hiç bakmadım ona. Yukarıda yazıldığı için korkmuştum ama 2.0 ise geçerim DC ile de :D Sağ olun hocam. Hangi bölüm mezunusunuz acaba?
Hocam ben 3 yıl kadar Urdu Dili ve Edebiyatı okudum Ankara Üniversitesi DTCF de. Gerek okulun sosyal imkanlarının kısıtlı olması, gerek bölümün asla bir geleceğinin olmaması, DTCF'nin siyasi ortamı yüzünden sosyal ilişkiler kurmayı zorlaştırması vs. gibi durumlardan ötürü 3.Sınıfın ilk döneminde okuldan ayrıldım. Ardından başka bir üni de reklamcılığa geçiş yapıp o bölümden mezun oldum.

Ben Ankara Üniversitesinde okurken bizim programda da çan eğrisi yoktu. Şu üniversitelerde yoklama ile birlikte en saçma bulduğum sistem. Bir de bizde notlandırma da farklıydı A, B1, B2, B3 vs diye gidiyordu. Ama DC geçer nottur ortalamana göre.