Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sepphala

Uzman
Merhaba, bir dersten NA ile kalacağım gibi gözüküyor. Programlama-1 dersi ve bu dersin devamı Programlama-2 var, ön koşulu ise Programlama-1 gözüküyor. Bu dönem bu dersten kaldığımda seneye 2. dersi alabiliyor muyum? FF ile aynı mantığa mı denk geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NA notu Türkiye'de üniversiteden üniversiteye değişiyor. Çoğu okulda başarısızlık ya da FF benzeri sayılabiliyor ve ön koşul ders geçilmeden devam dersi alınamıyor. Yani büyük ihtimalle Programlama-2'yi alamazsınız. Ama kesin cevap için kendi üniversitenizin yönetmeliğine veya OBS'de NA açıklamasına bakmanız gerek. Öğrenci işlerine sormak net yanıt almayı sağlayabilir tabii ulaşabilirseniz :)
NA notu Türkiye'de üniversiteden üniversiteye değişiyor. Çoğu okulda başarısızlık ya da FF benzeri sayılabiliyor ve ön koşul ders geçilmeden devam dersi alınamıyor. Yani büyük ihtimalle Programlama-2'yi alamazsınız. Ama kesin cevap için kendi üniversitenizin yönetmeliğine veya OBS'de NA açıklamasına bakmanız gerek. Öğrenci işlerine sormak net yanıt almayı sağlayabilir tabii ulaşabilirseniz :)

Çözüm
Anladım, şöyle bir detay var bir arkadaşım aynı dersten FF ile kalıp Programlama-2'yi alabilmiş. Aynı senaryo benim için de geçerli olma şansı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, şöyle bir detay var bir arkadaşım aynı dersten FF ile kalıp Programlama-2'yi alabilmiş. Aynı senaryo benim için de geçerli olma şansı var mıdır?
O zaman üniversitenizin sisteminde ön koşul dersi geçmiş olmak değil de dersi almış olmak şeklinde tanımlanmış olabilir. Arkadaşınız FF ile alabiliyorsa sizin NA ile alma ihtimaliniz de olabilir. Ama burada kritik nokta, okulun NA'yı FF gibi mi yoksa devamsızlık/hiç tamamlanmamış ders gibi mi saydığı konusu. Eğer FF benzeri işleniyorsa büyük ihtimalle alırsınız. En net cevap, kayıt zamanı ders seçimi ekranında belli olur ya da dediğim gibi öğrenci işleri yardımcı olabilir.

Normalde tespit edildiği takdirde sınav notları girilse, harflendirme yapılsa bile ders silinir ve sonraki dönem tekrar alması gerekir. Kimse sorgulamazsa istediğin dersi alabilirsin aslında.