Şu ana kadar Japonya ve Sırbistan'a gittim sadece. Göreceğiz.
cildir.gif

EU için zorlaştı. Önüne gelen mülteciye vatandaşlık, önüne gelen çete liderine konut karşılığı vatandaşlık ve isim değiştirme hakkı verirseniz elbette Türk pasaportunun bir değeri kalmaz.

Mevzu temel olarak buradan kaynaklanıyor. Üzerine de siyasilerin tuzunu eklersek vize almak zorlaşıyor.

40'tan fazla ülke gezen aynı zamanda Fransız vatandaşı hocamın gittiği ulkeler arasında İran var diye ABD vizesi alamadı.

Kesin bir şey soylenemez, elbette bir etkisi vardir fakat her o gibi ulkeye gidenin vizesini de reddedecek halleri yoktur. Eğer ABD aklında varsa önce İran gibi ülkelere gitme derim. Gittikten sonra da Orta Doğu'yu gezersin, biri için diğerinden vazgecmeye gerek yok Orta Doğu da çok güzel, kadim coğrafya.

Schengen ülkelerinden vize almak inanılmaz zor şu an bizden daha çok ret yiyen tek ülke İran.
Herhangi bir ülkenin ne kadar herhangi bir ülke olduğuna bağlı. Ilık popolu ülkelerden vize almak çok zor, evet. Araplar genelde veriyorlar.
Kaliteli ülkeler demek istedin herhalde :D araplar verse ne olacak kim ne yapsın arapların çölünde.

O Arapların çölünde sizin “kaliteli” ülkelerinizde rüyanızda gördüğünüz paralar var :) Suriye ayrı, Katar ayrı. Filistin ayrı, Dubai ayrı.
Umurumda değil. O iğrenç coğrafya ve insanların olduğu yerde milyarder olacağıma Avrupa'da normal bir insan olarak yaşamayı tercih ederim.

Suriye'ye de iyi ülke diyeni ilk defa gördüm :D Övdüğünüz yerler insan haklarından, özgürlükten yoksun yerler farkında mısınız bilmem.

Ülkende ne kadar çok bırakıp gidemeyeceğin resmi şeyler (Mal ve mülkiyetler, sigortalı iş vsvs.) varsa o kadar kolay vize alırsın.

Ancak bunlara bakmadan direkt reddeden ülkeler de var mesela Norveç. Bir Türk vatandaşının Norveç'ten vize alma ihtimali yok.