Windows kurulumunu detaylı olarak göstereceğim bir video yapmak istedim ama bazı ISO'larda katılımsız kurulumu seçmesem bile katılımsız kurulum yapıyor.
Windows 8.1 de katılımsız kurulum yapıyor. Windows 11 ve 7 dede aynı şey var. Sadece Windows 10 da normal kurulum yapabiliyorum. O katılımsız seçeneği nerede bilmiyorum.
Sanal makine olarak: VMware kullanıyorum.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Sanal Makine Ayarlarını Kontrol Edin:
- VMware arayüzünde sanal makinenizi seçin ve "Edit" veya "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.
- "Options" sekmesine gidin ve "Guest OS" ayarlarını kontrol edin. Burada doğru Windows sürümünü seçtiğinizden emin olun.
2.
ISO Dosyalarını Kontrol Edin:
- Kullandığınız ISO dosyalarının katılımsız kurulum yapmaması için, mümkünse orijinal ve değişiklik yapılmamış kaynaklardan indirdiğiniz ISO'ları kullanın. ISO dosyaları bazen otomatik kurulum dosyalarını içerebilir.
3.
Autounattend.xml Dosyasını Kontrol Edin:
- ISO dosyanızın içerisinde "autounattend.xml" adında bir dosya varsa, bu dosya katılımsız kurulumu tetikleyebilir. Eğer yoksa, ISO'yu bir araç (örneğin, Rufus veya WinToFlash) ile yeniden oluşturmayı deneyin.
4.
Kurulum sırasında Seçenekleri İnceleyin:
- Windows yüklemesi sırasında, kurulum ekranında bulunan tüm seçenekleri dikkatlice kontrol edin. Bazı sürümler, bir seçenek olarak katılımsız kurulum tanımlamış olabilir.
5.
VMware'de Tam Ekranda Çalışmayın:
- Kurulum sürecindeyken tam ekran moduna geçmeyin. Tam ekran işlemleri bazen farklı davranışlara neden olabilir.
6.
Deneme Kullanıcısı Oluşturun:
- Eğer mümkünse, ISO'yu yeniden oluşturduğunuzda ve katılımsız kurulum dosyası yoksa, bir kurulum kullanıcı oluşturun ve bu kullanıcıyla kurulum yapmayı deneyin.
7.
Alternatif Bir Virtualizasyon Yazılımı Deneyin:
- Eğer sorun devam ediyorsa, VirtualBox gibi alternatif bir sanal makine yazılımı kullanarak süreci tekrar deneyin.
Bu adımları takip ederek sorununu çözme şansınızı artırabilirsiniz.