Vodafone ev interneti taahhüdü en erken ne zaman iptal edilebilir?

Mustffa11

Başarılı
Merhaba öncelikle olayı özetleyeyim.

Bizim mevcut internet yıllarca çok düşüktü neyse ki bu aralar boş port çıkmıştı ADSL'den VDSL geçme şansı olacaktı.
Taahhüt bitmesini bekledim abonelik de babamın üstüne.

Neyse gün geldi yani bugün sabah saatlerinde Vodafone babamı arayıp teklif sunmuş. Altyapı 40 desteklerken ısrarla resmen maksimum 16 deyip yalan söylemiş.

Babama kaç kere söylememe rağmen beni dinlemeyip müşteri hizmetlerini dinleyerek kabul edip 12 ay 479 TL 16/1 Mbps olarak taahhüt yenilemiş (eskisi 8/1 Mbps).

Ya hayır bir de üstüne bir şok daha şu anki internet eski internetten daha yüksek pingli ve test değerleri de çok dalgalı. Ne yapacağımı şaşırdım. Farklı firmaya geçmek istiyorum. Taahhüt artık kesin bize kitlendi mi? Yardımcı olur musunuz?

Bir arkadaşım da taahhüt çok çıkmaz ama Vodafone internet geçişine izin vermiyor sıfırdan kurulum yapmalısınız dedi. Anlamadım, gerçekten de öyle mi? Bu konularda pek bilgisizim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turknet sanırım 2500tl cayma bedeli karşılıyor.

Taahhüt artık kesin bize kilitlendi mi? Yardımcı olur musunuz?

Evet, başka ne olmalıydı ki? Yaptırıp bağlattınız an başlıyor. Hatta kabul etmeniz bile başlatıyor diyebilirim. 12 ayın toplamını ödeyip çıkabilirsiniz, ya da TurkNet gibi sağlayıcıların "bize geçin taahhüdünüzü ödeyelim." kampanyasına katılacaksın.

Yalnız hız da şaka gibi, biz gazi indirimli haliyle 1000MBPS download/upload'a 390 lira ödüyoruz.

@Blackraven hayırdır neyi eksiledin?

Son düzenleme:

Hocam bağıra bağıra dolandırıcılık bu 40 Mbps verilebilirken Max 16 deyip ötelemişler resmen yıllardır da 8idi nasıl haksız olabilirim.

Hocam bağıra bağıra dolandırıcılık bu 40 Mbps verilebilirken Max 16 deyip ötelemişler resmen yıllardır da 8idi nasıl haksız olabilirim.

14 gün içinde cayma hakkınız var dolayısıyla cayma bedeli ödemeden iptal edebilirsiniz. Ayrıca altyapının 40 destekliyor olması Vodafone'un 40 verebileceği anlamına gelmiyor belki sizin bölgenizde sadece ADSL sağlama hakkı vardır.

Anladım bir de hocam 14 gün cayma olayı ilk kez kurulum yapanlara değil miydi ben mi yanlış biliyorum.

Anladım bir de hocam 14 gün cayma olayı ilk kez kurulum yapanlara değil miydi ben mi yanlış biliyorum.

Ben taahhüt uzatma sözleşme değişikliği olarak düşünmüştüm biraz bakınca öyle sayılmadığını gördüm, haklısınız. YİNE DE eğer sözleşmeniz dahilinde madde olarak herhangi bir cayma bedeli yazmıyorsa(ki artık sözleşmeye konmuyor bu) direkt olarak taahhütünüzü iptal edebilirsiniz. Bu durumda ise satıcı sizden sadece "Satıcı veya sağlayıcı, aboneliğinize son verdiğiniz tarihe kadar taahhüdünüze istinaden size yaptığı tüm indirimleri, cihaz veya diğer faydaların bedelini sizden talep edebilir.". Yani 12 ay ödeyip çıkmak gibi zorunlu bir durum yok.

Kaynak: https://tuketici.ticaret.gov.tr/dat...e Faaliyeti Abonelik Sözleşmeleri Broşürü.pdf

Teşekkürler hocam minimum zararla olayı kapatırsam iyi olucak

Hocam koşulsuz şartsız iptal edebilirsiniz Tüketici Hakem Heyeti ile iletişime geçin bakmayın firmaların şöyle böyle dediğine bu yasa iptal etme hakkınız var yasal olarak ama hakkınızı arayın.

Hocam koşulsuz şartsız iptal edebilirsiniz Tüketici Hakem Heyeti ile iletişime geçin bakmayın firmaların şöyle böyle dediğine bu yasa iptal etme hakkınız var yasal olarak ama hakkınızı arayın.
Hocam THH süreci uzun olmaz mı? Tabii başvururum ama önceliğim daha hızlı halletmek.

Bugün farklı firmaya geçiş sağladım 47TL cayma bedeli tek çıktı. Yardımcı olanlara tekrardan teşekkür ederim.
Yazmak için yazan ezberci arkadaşlarda böyle konulara uğramazsa iyi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…