Volkswagen Türkiye'nin fiyatlandırması neyi hedefliyor?

Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Geçmişten beri yapmak istediğim, bir türlü değinemediğim bir noktaya bu konuda değinmek istiyorum.

Dilerseniz sizinle, 30.12.2025 tarihinde VW Türkiye'nin çift kavrama otomatik şanzımanlı en ucuz 1.0 TSI Polo'yu inceleyelim.

Güncel olarak alabileceğiniz en ucuz 1.0 TSI otomatik Polo tam olarak 2.162.000 Türk Lirası.

Şimdi de, asıl rakibi T-Roc olan B-SUV segmentindeki (B+ da diyebiliriz) Hyundai Kona 1.6 T-GDI'ın fiyatlandırmasına bakalım.

Hyundai Kona 1.6 T-GDI 180PS Prime DCT otomatik şanzımanlı aracı, 2.183.000 TL.

Volkswagen Türkiye'nin Türkiye pazarındaki sıfır araç satışındaki fahiş fiyatlandırmalar, Volkswagen'e pazar payı olarak nasıl katkı sağlayacak acaba?

Distribütör bunları hiç hesaba katmıyor mu, yoksa ne olursa olsun yine de Alman Alman'dır diyen kitle üzerinden mi para kazanmaya devam edecekler? Bu fiyatlandırmalara talep ve arz oldukça, bu tarz, otomatiğin en boşu araçları şişirme fiyatlara satmaya devam edecekler.

Ek olarak, VW'in Türkiye pazarındaki rolünü de buradan inceleyebilirsiniz;

Siz Volkswagen Türkiye'nin fiyatlandırması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Distribütör değil aracın geldiği ülkeyle ilgisi var bunun. Geçenlerde Volkswagen müdürlerinden biri de bununla ilgili bir açıklama yaptı, 2026'da Polo'yu burada satıştan kaldırma ihtimalleri var. Araçlar gümrük birliği ülkeleri içinden değil sanırım Güney Afrika fabrikasından geldiği için vergi ve diğer yükümlülüklerin maliyetleri çok yüksekti diye hatırlıyorum.

Güney Afrika fabrikasından geldiği için vergi ve diğer yükümlülüklerin maliyetleri çok yüksekti sanırım.
Bir Avrupa, hatta Avrasya ülkesi olarak diyelim; ülkeye neden Avrupa'dan gelen araçları tercih etmiyorlar/etmiyoruz o halde? Almanya'dan gelen araçlara Gümrük Birliği politikası uygulanıyor diye duymuştum geçmişte.

Hiçbir bayii bu fiyatlardan araç satmıyor. Fiyatlandırmalar çok daha düşük.
Yakın zamanda VW bayiisi inceleme fırsatım olmadı, bir ara inceleyeyim.

Avrupa, hatta Avrasya diyelim, neden Avrupa'dan gelen araçları tercih etmiyorlar/etmiyoruz o halde? Almanya'dan gelen araçlara Gümrük Birliği politikası uygulanıyor diye duymuştum geçmişte.
İspanya fabrikasındaki Polo üretimi bitirildi, artık Polo AB ülkesi olan İspanya değil Güney Afrika'dan buraya getirilecek o yüzden. Volkswagen mali açıdan biraz sıkıntılı dönemde, bazı fabrikalarını da elden çıkarmayı planlıyor, elektrikli dönüşüm için İspanya kullanılacak bundan sonra. Tabii içten yanmalı motorlu model için de kala kala Güney Afrika fabrikası kaldı.

Kısacası bu durum şimdilik Polo özelinde olan bir şey. Normalde de VW her zaman liste fiyatlarını yüksek tutup bayide pazarlıkla rakipleri düzeyine inerdi (fiyatı premium göster, pazarlıkta fiyat kır rakiplerinin önüne geç modeli) ama Polo'da bu mümkün olamayacak artık.

Liste fiyatları ile bayi fiyatları arasında değişiklik olabiliyor. Özellikle alternatör sorunlarının satışları epey düşürdüğünü tahmin ediyorum. En önemlisi de artık çok güçlü rakipler var. Hiçbir şey eskisi gibi değil. 2026 yılında durumlarını hep birlikte göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…