high hopes
Başarılı
Bende 400-500 liralık çift anakart PIC18 falan filan çipli 1.5 mavi ELM327 var. 2021 T-Roc araca Car Scanner ile birkaç basit gizli özellik açtım (kadran selamlama denedim, olmayınca açtıklarımı kapattım; teyp ve göstergeye ambiyans menüsü ekledim, sinyal ve parkların zıt yanıp sönmesi, sisler ile selektörlerin senkron yanması). Yani frenden alakasız şeyler fakat işlemi bitirdikten sonra aracı çalıştırdım ve hata: start stop verdi. Bir süre sürdükten sonra arıza lambası da yaktı; fren vakum pompası, ESP uyumsuz sinyal, tüm beyinlerde alınan veri yolu arıza falan veriyor.
Arızaları silip kodlamaları geri aldım, aynı. Kutup başı çektim, 10 dk bekledim, taktım, aynı. Fren hava tüpünün oradaki basınç sensörünü temizledim, yine aynı. Ben bu SFD kilidi mevzusunu yeni öğrendim; normalde işleme izin vermemesi gerekmez miydi? Ben özellikleri açtım fakat araba bunu engelleyeceği yerde kendini mi bozdu yoksa bunlar tesadüf olup gerçekten araçta arıza mı oluştu?

Arızaları silip kodlamaları geri aldım, aynı. Kutup başı çektim, 10 dk bekledim, taktım, aynı. Fren hava tüpünün oradaki basınç sensörünü temizledim, yine aynı. Ben bu SFD kilidi mevzusunu yeni öğrendim; normalde işleme izin vermemesi gerekmez miydi? Ben özellikleri açtım fakat araba bunu engelleyeceği yerde kendini mi bozdu yoksa bunlar tesadüf olup gerçekten araçta arıza mı oluştu?

Son düzenleyen: Moderatör: