Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uyuyan Sincap

Üstün
Bugün bilgisayarı açarken giriş ekranında(Windows gelmeden önce) bu uyarı 10 saniye falan durdu. Ne anlama geliyor acaba? Bilgisayar normal açıldı şu an.

1754563543295.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu uyarı, bilgisayar kasasının (chassis) açıldığını veya iç donanımına fiziksel olarak müdahale edildiğini gösterir. Anakart üzerinde bulunan Kasa Giriş Tespiti özelliği, kasanın kapağı açıldığında bunu algılayarak bir uyarı mesajı üretir. Bu özellik genellikle güvenlik amacıyla kurumsal sistemlerde kullanılır.
Bu uyarı, bilgisayar kasasının (chassis) açıldığını veya iç donanımına fiziksel olarak müdahale edildiğini gösterir. Anakart üzerinde bulunan Kasa Giriş Tespiti özelliği, kasanın kapağı açıldığında bunu algılayarak bir uyarı mesajı üretir. Bu özellik genellikle güvenlik amacıyla kurumsal sistemlerde kullanılır.

Çözüm

Sorun şu ne kasamın kapağını açtım, ne de kurumsalım:). Normal kullanıcıyım ya. Windows 10 Pro kullanıyorum.

Ki kapak açıkken bu uyarıyı vermedi hiç. 4 senelik kasa. Ayrıca bu hangi anakartlarda var ki benim Intel anakartımda böyle bir koruma sistemi mi var mış? Intel DQ67ow anakart.

BIOS'tan kapatın. Uyari dediğine göre BIOS'tan kapatiliyordur.

Anakartta Switch'ya da jumper vardir. Kasaya bağlıdır ama actiginizda çıkarmışsınızdır.

Nasıl yani? Ben neredeyse 2 aydır kasamı hiç açmadım. En son 2 ay önce bir üfletmeli temizlik attım o kadar.

Bir kapatıp açayım bakalım nolacak.

Bir şekilde temassızlık olmuştur. Bunlar kullanma kılavuzunuza ve gözünüze sormanız gereken sorular. Tek derdiniz uyarı çıkmaması ise BIOS'a bakın. Değilse kapağı açıp etrafında degecegi noktalara bakın. Google'a chassis intrusion switch yazıp örneklerini görebilirsiniz.