Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uyuyan Sincap

Üstün
Bugün bilgisayarı açarken giriş ekranında(Windows gelmeden önce) bu uyarı 10 saniye falan durdu. Ne anlama geliyor acaba? Bilgisayar normal açıldı şu an.

1754563543295.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu uyarı, bilgisayar kasasının (chassis) açıldığını veya iç donanımına fiziksel olarak müdahale edildiğini gösterir. Anakart üzerinde bulunan Kasa Giriş Tespiti özelliği, kasanın kapağı açıldığında bunu algılayarak bir uyarı mesajı üretir. Bu özellik genellikle güvenlik amacıyla kurumsal sistemlerde kullanılır.
Bir şekilde temassızlık olmuştur. Bunlar kullanma kılavuzunuza ve gözünüze sormanız gereken sorular. Tek derdiniz uyarı çıkmaması ise BIOS'a bakın. Değilse kapağı açıp etrafında degecegi noktalara bakın. Google'a chassis intrusion switch yazıp örneklerini görebilirsiniz.
Hocam bu switch tam olarak ne işe yarıyor detaylı anlatırsanız sevinirim. Ayrıca tek sorun benim fanım cızzz etmeye başladı açarken(2 ay önce temizlerken bu ses gitsin diye yağlamıştım) şimdi yine o ses başladı ve bu uyarıyı verdi. Acaba fanın kasayı birnevi zangırdatması(titretmesi) bu uyarıya mı sebep oldu?

2 kere açıp kapattım şimdi uyarı gelmedi.