Detaylar
Kim cevapladı?/etc/environment içine KWIN_FORCE_SW_CURSOR=0 ekleyip yeniden başlatın. Düzelmezse 0 yerine 1 yazıp yeniden başlatın.Batinux
Uzman
Tamamdır hocam deneyip size bildreceğim./etc/environmentiçineKWIN_FORCE_SW_CURSOR=0ekleyip yeniden başlatın. Düzelmezse 0 yerine 1 yazıp yeniden başlatın.
Olmadı./etc/environmentiçineKWIN_FORCE_SW_CURSOR=0ekleyip yeniden başlatın. Düzelmezse 0 yerine 1 yazıp yeniden başlatın.
Son düzenleme:
VRR var mı? Kapatmayı deneyin.
Batinux
Uzman
Hocam laptop kullanıyorum. Dediğiniz şey yok bende.
Siz ne kullanıyorsunuz hocam? Wayland mi? X11 mi?/etc/environmentiçineKWIN_FORCE_SW_CURSOR=0ekleyip yeniden başlatın. Düzelmezse 0 yerine 1 yazıp yeniden başlatın.
- Makaleler
- 3
Nvidia kart kullanıyorsanız hiç uğraşmayın X11 tercih edin.
Batinux
Uzman
NVIDIA kart kullanıyorum hocam ama RTX serisinde pek sıkıntı yaşatacağını düşünememiştim.Nvidia kart kullanıyorsanız hiç uğraşmayın Xorg tercih edin.
Ben Wayland kullanıyorum. Laptop var. Ekran kartınız nedir? Hangi DE'yi kullanıyorsunuz? KDE ise ayarlarda uyarlanabilir eşzamanlama olarak aratın. Kesin var diyemem ama varsa kapatmayı deneyebilirsiniz. Dağıtımınızı ve sürücü sürümünü de yazarsanız iyi olur.
- Makaleler
- 3
Seriyle ilgili değil. Nvidia'nın Linux'taki driverla ilgili sorun. Kaç yıldır düzeltmediler daha da zor düzelir.
1 yıl kadar önce bende uğraşıyordum KDE, Hyprland gibi ortamlarda animasyonlar, fare imleci kasması gibi sorunları düzeltemedim. X11'de pek bir sorun yoktu.Seriyle ilgili değil. Nvidia'nın Linux'taki driverla ilgili sorun. Kaç yıldır düzeltmediler daha da zor düzelir.
Batinux
Uzman
Arch LinuxBen Wayland kullanıyorum. Laptop var. Ekran kartınız nedir? Hangi DE'yi kullanıyorsunuz? KDE ise ayarlarda uyarlanabilir eşzamanlama olarak aratın. Kesin var diyemem ama varsa kapatmayı deneyebilirsiniz. Dağıtımınızı ve sürücü sürümünü de yazarsanız iyi olur.
KDE masaüstü ortamı
RTX 4050 ekran kartı mobil
İntel i5 12. Nesil işlemci
NVIDIA Linux'a destek getirmek istemiyor. Hala NVIDIA App yerine NVIDIA X Server Settings diye bir denetim masası kopyası var. Bizi Windows özelliklerinden mahrum bırakıyorlar.Seriyle ilgili değil. Nvidia'nın Linux'taki driverla ilgili sorun. Kaç yıldır düzeltmediler daha da zor düzelir.
1 yıl kadar önce bende uğraşıyordum KDE, Hyprland gibi ortamlarda animasyonlar, fare imleci kasması gibi sorunları düzeltemedim. X11'de pek bir sorun yoktu.