Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Disk zaten uzun süredir çalışıyordu. Kuzenimindi ve 5-6 yıl hatta belki de daha fazla içinde Windows yüklü şekilde kullandı. Sonra SSD değişimi yapacağı için bana verdi. Ben de yedek diski olarak kullandım. Diskin sağlığı %100'dü. 1 aydır kullanıyordum bu şekilde. Dün dedim ki belki sorunlar çıkarabilir, önemli şeyleri koysam mı? Koymasam mı? Derken yüzey taraması başlattım. Taramada herhangi bir sorun yoktu, %100 iyiydi sağlığı, bu arada taramayı açıp yatmıştım çünkü saat çok geç olmuştu, sabah 6 gibi bitmişti uyandığımda, ve kapattım bilgisayarı sonra öğlen gibi açıp baktım ki ne göreyim hard disk sağlığı %34'e inmiş, bunu araştırırken bir düşüş daha yaşandı, 17'ye düştü sağlık bozuk sektörler taşındı yazıyordu 253 tane sektörden bahsediliyor. Hard disk 1 TB'lık ve içinde 500 GB'ye yakın verilerim var. Yeni SSD alacak gücüm de yok. Başka SSD'm de yoktu bilgisayarda sadece Windows için kullandığım M.2 SSD vardı, onun içine çok önemli olanları taşıdım. Bu sorun neden yaşandı? Sebebi neydi? Yüzey taramasında full sağlıklı çıkan disk sabah olunca neden ölmeye başladı?
Yüzey taramasını sadece okuma olarak yaptırdım yani diske zarar verecek yazma olmadı. Yapay zekalar zaten olan şeyler taramada bulunduğundan dolayı olduğunu söylüyor ama bence başka bir şey var altında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir test yazılımı kullanarak kontrol ettiniz mi? Örneğin CrystalDiskInfo, HD Tune, victoria, atto gibi.

Evet CrystalDiskInfo ile kontrol ettim orada da dikkat yazıyor.

1761501558691.webp

1761501570202.webp

Hocam acaba USB portları yüzünden olmuş olabilir mi? Çünkü dün koltuğun masaj USB'sini takınca klavye gidip gelmeye başladı. Birkaç sn sonra çıkardım.

@Recep Baltaş bu konulardan en çok siz anlarsınız abi ne olmuş olabilir?

CrystalDiskInfo yazılımında tabloda görünen 05 Yeniden Konumlandırılan Kesim Sayısı (Reallocated Sector Count) değerleri yanda belirtilen eşik değerinin altına düşmüş. Bunu düzeltmenin bir yolu yok anladığım kadarıyla. HDD içerisinden bir an önce verilerinizi kurtarmaya bakıp bunu emekli edin derim.

Son düzenleme: