Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Bir web sitesi yaptım. Şimdi bunu internette yayınlamak istiyorum. Yayınlamak için neler gerekiyor? Domain, hosting gibi şeyler şart mı, ücretsiz yayınlama mümkün mü? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Çözüm
Domain ve hosting tabii ki gerekli. Herhangi bir yerden ucuza .com.tr domain ve cPanel alıp yayınlayabilirsiniz. Ücretsiz domain ve hosting vs. veren yerler var ama ben şahsen tavsiye etmem.
Domain ve hosting tabii ki gerekli. Herhangi bir yerden ucuza .com.tr domain ve cPanel alıp yayınlayabilirsiniz. Ücretsiz domain ve hosting vs. veren yerler var ama ben şahsen tavsiye etmem.

Çözüm
Peki nereden almamı tavsiye edersiniz? Siteyi hobi olarak yaptım, yayınlamak istiyorum ama bu konularda hiç bilgim yok.

Domain için turkticaret.net hosting için keyubu.com. Eğer profesyonel kullanmayacaksanız cPanel'de paket 1 işinizi görür.
Site profesyonel olmayacak, sadece basit normal bir site. cPanel’de aylık 20 TL’lik paket yeterli olur mu? Bunu aldıktan sonra başka yapmam gereken bir şey var mı, yoksa işlem bitiyor mu?

1768060895957.webp

Site profesyonel olmayacak, sadece basit normal bir site. CPanel'de aylık 20 TL'lik paket yeterli olur mu? Bunu aldıktan sonra başka yapmam gereken bir şey var mı, yoksa işlem bitiyor mu?

Paket 1 yeterli olur, Domain'de alın domaini cPanel IP adresine bağlayın. Sitenizin dosyalarını da cPanel içerisindeki dosya yöneticisinden public_html kısmına yükleyeceksiniz.

Paket 1 yeterli olur, Domain'de alın domaini cPanel IP adresine bağlayın. Sitenizin dosyalarını da cPanel içerisindeki dosya yöneticisinden public_html kısmına yükleyeceksiniz.
Anladım. O zaman önce 50,71 TL’lik domaini alacağım, ardından cPanel’de aylık 20 TL’lik paketi alacağım. Sonrasında domaini cPanel IP adresine bağlayıp site dosyalarını public_html içine yüklemem yeterli oluyor, doğru mu?

1768061448199.webp