emilbreivik

Uzman
Aktif olarak GıbırNet kullanıyorum. GıbırNet'in fiber için verdiği modem Wi-Fi 5 destekli ZYXEL VMG8825-T50K modeli ve fiyatı dediklerine göre 1250 TL. Gıbır'ın verdiği modemi benzer veya 500-600 TL fazla fiyatta olan Wi-Fi 6 modemlerle karşılaştırdığımda, özellik olarak hepsinden iyi çıkıyor. Sadece Wi-Fi 5 olduğu için diğerlerinden o konuda geride karşılaştırmalarda.

Fiyat konusunda modeme 2.000 TL kadar para verebilirim. Bu fiyatlara çıktıktan sonra Wi-Fi 6 alınmalı mı ve Wi-Fi 5 ile Wi-Fi 6 arasında ciddi derecede kullanım ve performans olarak fark var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız, bağlantı vs. anlamında dağlar kadar fark var. Teoride yarı yarıya fark olur ama kullanıma bağlı. Tek yaşıyorsan, sadece Reels izliyorsan pek bir fark hissedemezsin. Daha kalabalık ortamlarda fark daha belirgin olur. Artık Wi-Fi 6 da 4-5 yıllık bir teknoloji. Alabilirsen Wi-Fi 6 almak daha mantıklı tabii ki.

Keenetic Hero kullandım bu modem Wi-Fi 5 idi belli bir mesafeden sonra çekmiyordu Keenetic hopper DSL'e geçtim bu Wi-Fi 6 modem çekim alanı genişledi eziyet çekiyormuşum Wi-Fi 5 de.

Hız, bağlantı vs. anlamında dağlar kadar fark var. Teoride yarı yarıya fark olur ama kullanıma bağlı. Tek yaşıyorsan, sadece Reels izliyorsan pek bir fark hissedemezsin. Daha kalabalık ortamlarda fark daha belirgin olur. Artık Wi-Fi 6 da 4-5 yıllık bir teknoloji. Alabilirsen Wi-Fi 6 almak daha mantıklı tabii ki.

Evde 3 kişiyiz. İnterneti genellikle bilgisayarda kablolu şekilde kullanıyorum, modem bilgisayarın hemen yanında zaten. Onun dışında televizyondaki Mi Box'da kablosuz şekilde kullanıyoruz, telefonlardaki kullanım nispeten bu ikisine göre biraz daha az. Fakat modemle Mi Box arasında 5 metre mesafe var ve çok ağır çalışıyor oradaki internet.

Şimdi siz diyince baktım da, bütçeme göre Wifi 7 modemler de var mış. Ben onlar aşırı pahalıdır diye hiç bakmadım bile. Epey sitesinden bakınca, TP-Link Archer BE230 ve 220 var mış bu fiyatlara. Madem öyle Wifi 7 almak daha mantıklı değil mi o fiyatlara?

Keenetic Hero kullandım bu modem Wi-Fi 5 idi belli bir mesafeden sonra çekmiyordu Keenetic hopper DSL'e geçtim bu Wi-Fi 6 modem çekim alanı genişledi eziyet çekiyormuşum Wi-Fi 5 de.

Fiyatı biraz fazlaymış.

Kablo gizleyici ile duvardan ethernet çektim. Görüntü olarak estetik bile duruyor, kötü durmayı bırak.

İsterse 1000 yıl geçsin kablosuz hiç bir zaman ethernet performansını ve stabilitesini veremez. 10 megabitlil internetle bile cs 1.5 oynadım zamanında sıfır ping ile.

Velhasıl bütçe sorununuz varsa modemle uğraşmak yerine direkt kablo çekin derim.

Wi-fi 6, en kötü seçenek olmalı. Özellikle yaşam alanı biraz büyük ve birden fazla insan yaşıyor ise. PC mutlaka kablo ile bağlı olmalı.

Şu an kullandığım modem WiFi 4. Dediğiniz gibi en kötü WiFi 6'ya geçmek bile gözle görülür fark yaratır gibi.

Kablo gizleyici ile duvardan ethernet çektim. Görüntü olarak estetik bile duruyor, kötü durmayı bırak.

İsterse 1000 yıl geçsin kablosuz hiç bir zaman ethernet performansını ve stabilitesini veremez. 10 megabitlil internetle bile cs 1.5 oynadım zamanında sıfır ping ile.

Velhasıl bütçe sorununuz varsa modemle uğraşmak yerine direkt kablo çekin derim.

Yani bütçe sorunum duruma göre. Eğer cidden çok iyi performans verecek modem varsa daha fazla verebilirim. Mesela bir arkadaş Asus RT-BE50 Wifi 7 önerdi, fiyatı normalde bütçemin üzerinde ama verilecek paraya değecekse önemli değil.

Son düzenleme:
Aktif olarak GIBIRNet kullanıyorum. GIBIRNet'in fiber için verdiği modem Wi-Fi 5 destekli ZyXEL VMG8825-T50k modeli ve fiyatı dediklerine göre 1250 TL. Gıbır'ın verdiği modemi benzer veya 500-600 TL fazla fiyatta olan Wi-Fi 6 modemlerle karşılaştırdığımda, özellik olarak hepsinden iyi çıkıyor. Sadece Wi-Fi 5 olduğu için diğerlerinden o konuda geride karşılaştırmalarda.

Fiyat konusunda modeme 2.000 TL kadar para verebilirim. Bu fiyatlara çıktıktan sonra Wi-Fi 6 alınmalı mı ve Wi-Fi 5 ile Wi-Fi 6 arasında ciddi derecede kullanım ve performans olarak fark var mı?

Wi-Fi 6 hız ve geçikme değeri olarak Wi-Fi 5'ten daha iyidir Wi-Fi 6 bir router alman şu an yeterde artar Wi-Fi 7 daha normal kullanıcı için uygun değil aşırı pahalı ve ucuz olanlarda Wi-Fi 6 ile aynı ama yazılım olarak kötüler bence Wi-Fi 6 OpenWrt destekli bir router almalısın.