Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8461

Uzman
Notebookta takılı olan Wi-Fi kartı Realtek RTL8723BE. Windows 8.1 32 Bit üzerinden Aygıt Yöneticisi'nden sürücü yüklemeyi denedim. Diğer yöntemleri de denedim ama sistem kartı görmedi. Bunun üzerine Realtek RTL8723BE sürücüsünü seçip "Güncelle"ye bastım ama yine çalışmadı. Daha sonra rastgele bir Realtek sürücüsü denedim: Realtek 8723DE LAN 802.11n PCI-e NIC. İlginç bir şekilde bu sürücüyle sorunsuz çalıştı. Halbuki kartın modeli RTL8723BE ama 8723DE sürücüsüyle de düzgün çalışıyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Diğer sürücüleri Driver Booster ile kurmak zorunda kaldım. Kullanmayı istemiyordum ama mecbur kaldım.

IMG_2476.webp

Çözüm
Çünkü sürücüler tek bir aygıt için üretilmeyebiliyorlar. Cevap bu kadar kısa ve net. Farklı örnek vermemi isterseniz ben de NVIDIA 4050 ve NVIDIA 4060 ekran kartlarım için elimde aynı sürücüyü tutuyorum. Sonuçta sürücünün içerisinde bu 2 kartı da çalıştırabilecek bilgi var.
Çünkü sürücüler tek bir aygıt için üretilmeyebiliyorlar. Cevap bu kadar kısa ve net. Farklı örnek vermemi isterseniz ben de NVIDIA 4050 ve NVIDIA 4060 ekran kartlarım için elimde aynı sürücüyü tutuyorum. Sonuçta sürücünün içerisinde bu 2 kartı da çalıştırabilecek bilgi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 8.1 Pro 32 Bit sürüm 6.3 kullanıyorum. Bu şekilde kullanmam sorun çıkartır mı?
Hayır neden çıkarsın? Eğer "32-bit sistemde 64-bit sürücüyü seçtim ve çalıştı." gibi endişeniz varsa ekleme yapayım. Sürücüler birden fazla mimari de içerebiliyor.