İyi, sen 50 TL'ye bulmuşsun. 50+15 TL'den 65 TL bir fazlalık oluyor bu Prime serisinde. :D

Prime serisi, ASUS'un kendi kasasına göre tasarlanmış, kasası ile birlikte alınırsa uyarı ışıkları kasanın Power tuşunda yanıp sönüyor, oradan tespit etmeye çalışıyorlar arızayı, yani gereksiz masraf.

Giriş seviyesinden orta üste doğru, ucuzdan pahalıya seçenekler belli - B650M-R, B850M-K, B850M-Force, B850 egle Wi-Fi ice, X870 eagle ve gaming. Ben ASUS tarafındayım, favorim TUF B850 serisi ile X870 Aorus ikilisi.
Bütçe 11.000 TL hocam en fazla. Önerilere hakimim fakat WİFİ gerektiği için kafam karıştı F/P noktasında.

Giriş seviyesinden orta üste doğru, ucuzdan pahalıya seçenekler belli - B650M-R, B850M-K, B850M-Force, B850 egle Wi-Fi ice, X870 eagle ve gaming. Ben ASUS tarafındayım, favorim TUF B850 serisi ile X870 Aorus ikilisi.
ASUS bence de daha üstün zaten. Daha önce kullandığım anakartların biri hariç diğerleri ASUS'tu. Diğeri de Laptop zaten. Bütçe olsa zaten düşünmeden X870 Aorus yapıştırırım.

Kastettiğiniz TUF bu galiba. Ben de bunu düşündüm X870P ile birlikte. Bu 11 faz olduğu için biraz kafam karıştı. Soğutma kalitesi de bunun daha iyi tabi Prime'a göre. @X99 @Ayhan Dönmez Normalde zamlanmasaydı kafamda B850 Aorus Elite vardı, onu almayı düşünüyordum fakat 12.000 TL civarlarına yükseldi.

Son düzenleme:

Bu daha mantıklı tartışmasız. Debug ledleri var en azından, Prime X serisinde giriş seviyesi o da B850 sayılır. TUF açıklamasındaki askeri kalitede dayanıklılık derken abartmıyorlar haklılar, MSI de aynı anakart daha kapsamlı ama ayar tutmuyor stabil değil. Üzerindeki soğutma VRAM faz sayıları seni yanıltmasın, AM5 anakartlar zaten işlemciden dolayı sıcak çalışma şeklinde göre tasarlanıyor. X marka anakartta 12 faz var ama diğer y marka anakartta da 8 koymuşlar, sıcaklık Max 5 derece oynuyor. TUF serisini tek geçerim, elimde DDR4 TUF serisi var sistem boşta 2000 RPM son hız ile; 5800X işlemciyi 20 dereceye düşürdüm, aslında 16 derece de, 5 derece yanılma payı vereyim. Kullandığım işlemci normal stok fanla 35 derecede çalışıyor, kule tipi kullandım.

sıcaklık değeri.webp

Bu daha mantıklı tartışmasız. Debug ledleri var en azından, Prime X serisinde giriş seviyesi o da B850 sayılır. TUF açıklamasındaki askeri kalitede dayanıklılık derken abartmıyorlar haklılar, MSI de aynı anakart daha kapsamlı ama ayar tutmuyor stabil değil. Üzerindeki soğutma VRAM faz sayıları seni yanıltmasın, AM5 anakartlar zaten işlemciden dolayı sıcak çalışma şeklinde göre tasarlanıyor. X marka anakartta 12 faz var ama diğer y marka anakartta da 8 koymuşlar, sıcaklık Max 5 derece oynuyor. TUF serisini tek geçerim, elimde DDR4 TUF serisi var sistem boşta 2000 RPM son hız ile; 5800X işlemciyi 20 dereceye düşürdüm, aslında 16 derece de, 5 derece yanılma payı vereyim. Kullandığım işlemci normal stok fanla 35 derecede çalışıyor, kule tipi kullandım.

Eki Görüntüle 242330
Teşekkürler. TUF B850 bakayım o zaman.
mATX versiyonları da var ama ATX daha iyi olur diye düşündüm. Pek fiyat farkı yok zaten arada. Hem ASUS kullanmaya devam etmiş olurum. BİOS arayüzüne daha alışığım. Bu arada TUF serisinin BİOS arayüzü de aynı mı?

Eki Görüntüle 242330
Sizce ATX almak için aradaki paraya değer mi?

Teşekkürler. TUF B850 bakayım o zaman.
mATX versiyonları da var ama ATX daha iyi olur diye düşündüm. Pek fiyat farkı yok zaten arada. Hem ASUS kullanmaya devam etmiş olurum. BİOS arayüzüne daha alışığım. Bu arada TUF serisinin BİOS arayüzü de aynı mı?

Sizce ATX almak için aradaki paraya değer mi?

TUF'ta da tuş yok, CLRTC pinlere takacaksınız kasa Power SW. Ya da kasa Reset SW uygundur, haricen Power SW almazsan.