Bütçe varsa ATX boyuttan devam et, kasanın dizaynını değiştirtikce ATX boyutun önemi biraz daha ortaya çıkıyor, kasan destekliyorsa al. Extra slotun zararı olmaz.
Zaten alacağım kasa V100R olduğu için mATX almaktan vazgeçtim. Hem kasa içinde küçük gözükmez hem de daha büyük olması daha iyi.

Kaçar yok, firmalar tuş koymayı öğrenecek zamanla. Arz talep meselesi, insanlar eline tornavida alıp anakart delmeye devam ettikçe bu adamlar X870E Hero harici tuş koymazlar. 1 TL kar edecekler, ne gerek var.
DEBUG LED almama gerek var mı peki TUF için?

Gerek yok, sadece CMOS tuşu alın o aparatı. Tornavida eline almak istemezsen.

Bu ürünün Power SW kablosunu CMOS pimine taksak, diğer önerdiğimiz düğme gibi çalşır mı?

Bu ürünün Power SW kablosunu CMOS pimine taksak, diğer önerdiğimiz düğme gibi çalşır mı?

Mantık aynı da, 15 TL varken bu ne idüğü belirsiz satıcıdan bu alınmaz. Evaletim, ne olduğu belli en azından.

Mantık aynı da, 15 TL varken bu ne idiği belirsiz satıcıdan bu alınmaz. Evaletim, ne olduğu belli en azından.

Tamam hocam ben şu duruma takıldım, acaba o tuşa farklı görev atandı mı karışılık yapar mı diye sordum, bu SW tuşu bağladıktan sonra aynı mantık düğmeye 10-15 saniye basılı tutacak mıyız ya da bas çek mi yapacağız? @RapidLemming955 yerine ben sorayım :terssurat:

Tamam hocam ben şu duruma takıldım, acaba o tuşa farklı görev atandı mı karışılık yapar mı diye sordum, bu SW tuşu bağladıktan sonra aynı mantık düğmeye 10-15 saniye basılı tutacak mıyız ya da bas çek mi yapacağız? @RapidLemming955 yerine ben sorayım :terssurat:

10 saniye basılı tutun, Power Switch 0 konuma kalın Power Supply. Tornavida ile yapsan da öyle önerilir, bu CLRTC pinlerdeki mantık ile anakart Rear I/O'daki tuşun mantığı farklı, işlevleri aynı. Arkadaki tuşta basıp bırakmak yeterli PC kapalı iken sıfırlama işlemi adına. Şimdi CLRTC Jumper pinlere tuş bağlayacağın için Power Supply 0 konuma almak çok şart değil. Güvenli bir işlem haline gelecek. Her türlü sıfırlar yani, tercihen 0 konuma almalı.

Arkada tuş olsa idi 1 konumda iken 1 kere basıp bırakman yeterliydi. Arkada tuş olsa ve 0 konumda ise de yine 10 saniye basılı tutulmasını öneriyor ASUS rehberde. Hepsi aynı kapıya çıkıyor.

Power Supply 0 konuma alıyorsan da her daim parça sök-tak işlemden önce 10 saniye kasa Power tuşu basılı tutup statiği almak da önerilir. Güncel parçalar da bir halt olacağı yok da, eski usül bunlara bu şekilde devam etmek lazım. Nesilden nesile bu şekilde aktarılıyor. Guide'larda böyle yazar. Firma kendini garantiye almak ister.

10 saniye basılı tutun, Power Switch 0 konuma kalın Power Supply. Tornavida ile yapsan da öyle önerilir, bu CLRTC pinlerdeki mantık ile anakart Rear I/O'daki tuşun mantığı farklı, işlevleri aynı. Arkadaki tuşta basıp bırakmak yeterli PC kapalı iken sıfırlama işlemi adına. Şimdi CLRTC Jumper pinlere tuş bağlayacağın için Power Supply 0 konuma almak çok şart değil. Güvenli bir işlem haline gelecek. Her türlü sıfırlar yani, tercihen 0 konuma almalı.

Arkada tuş olsa idi 1 konumda iken 1 kere basıp bırakman yeterliydi. Arkada tuş olsa ve 0 konumda ise de yine 10 saniye basılı tutulmasını öneriyor ASUS rehberde. Hepsi aynı kapıya çıkıyor.
Yani pine takıp sıfırlayacağım zaman tuşa basılı tutacağım kısaca. Yanlışım varsa düzeltin.

Yani pine takıp sıfırlayacağım zaman tuşa basılı tutacağım kısaca. Yanlışım varsa düzeltin.

Ürünü alınca takarsın zaten, sök tak yapmana gerek yok bence, sonuçta arada düğme var basmadığın sürece pimler kısa devre yapmaz. Şema'da işaretlediğim yere takacaksın düğmenin ucundaki soketi. 13 numaralı Pi'me. Evet basılı tutacaksın, garanti olsun.

tuf b850.webp