Makaleler
12
Yer
Antalya
Uzun zamandır bilgisayarıma güncelleme gelmediği için merak edip Windows Update ayarına girip bakınca bu uyarı ile karşılaştım ve oradaki güncellemeyi yüklemeye çalışınca da hata veriyordu:

1714409317775.webp

Windows'u 2021'in sonlarında, Recep Baltaş'ın Technopat'ta paylaştığı linkten kurmuştum.
Windows'u etkinleştirmeden kullanıyordum, -zaten bir key alacaktım- acaba onunla ilgili bir sorun mu diye bir key alıp etkinleştirdim. Bir değişiklik olmadı.
Bu hata ile ilgili birkaç çözüm yolu denedim ancak işe yaramadı.
Denediğim çözüm yolları bunlar:

Varsa başka çözüm olacağını düşündüğünüz yöntem, yardımlarınızı bekliyorum.

Windows 11 yükseltmesi yapsam dosyalar falan da değişeceği için sorun düzelir mi acaba? Yükseltme derken sıfırdan kurulumdan bahsetmiyorum, yükseltme işte.

Ne alaka? Zaten kurduğumdan beri 3 senedir Windows'u etkinleştirmeden kullandığımı ve bu sorunu görünce de düzelir umuduyla key satın alıp Windows'u aktifleştirdiğimi belirttim. Keyi sağlamlisans.com'dan aldım.

Sistemdeki tek crackli program Siemens TIA Portal V17.
Bakın ilk önce ne alaka falan demeyin. Bu hata bu yüzden olur ben gidip sizi kötülemiyorum. KMS kullanmak kötü bir şey değil bende kullandım zamanında ancak şu atarlı tavırlarınızı sürdürürseniz size yardımcı olamam. Demek ki bir kuruluşa bağlanmışsınız ve o da sizin güncelleştirme yapmanıza izin vermiyor. MBAM indirip tarayın sisteminizi varsa kötü bir zararlı silin tekrar deneyin.

Bakın ilk önce ne alaka falan demeyin. Bu hata bu yüzden olur ben gidip sizi kötülemiyorum. KMS kullanmak kötü bir şey değil bende kullandım zamanında ancak şu atarlı tavırlarınızı sürdürürseniz size yardımcı olamam. Demek ki bir kuruluşa bağlanmışsınız ve o da sizin güncelleştirme yapmanıza izin vermiyor. MBAM indirip tarayın sisteminizi varsa kötü bir zararlı silin tekrar deneyin.
Yargısız infaz yapan sizsiniz. KMS kullanmadım. En azından isteyerek kullanmadım. Konuda zaten belirttim, korsan kullanmak yerine 3-4 senedir etkinleştirmeden kullanıyordum. Daha 2 gün önce key aldım hem belki bu sorun geçer diye hem de sağ alttaki yazıdan kurtulmak için.

KMS ile ilgili bir şey yazmıyor hatta burada da:

1714415929776.webp

Dediğim gibi sistemdeki tek crack Siemens TIA Portal V17. Kurabilmek için sim ekb install diye bi program ve şu videodaki adımları takip ettim. Maalesef bunu yapmam lazımdı, bitirme projem için gerekli.

Demek ki bir kuruluşa bağlanmışsınız ve o da sizin güncelleştirme yapmanıza izin vermiyor
Bu arada güncelleme sorununu çözdüm. Windows'un kendi güncelleme sorun gidericisi ile halloldu.
1714416630131.webp

Son düzenleme:
Yargısız infaz yapan sizsiniz. KMS kullanmadım. En azından isteyerek kullanmadım. Konuda zaten belirttim, korsan kullanmak yerine 3-4 senedir etkinleştirmeden kullanıyordum. Daha 2 gün önce key aldım hem belki bu sorun geçer diye hem de sağ alttaki yazıdan kurtulmak için.

KMS ile ilgili bir şey yazmıyor hatta burada da:

Eki Görüntüle 41040

Dediğim gibi sistemdeki tek crack Siemens TIA Portal V17. Kurabilmek için sim ekb install diye bi program ve şu videodaki adımları takip ettim. Maalesef bunu yapmam lazımdı, bitirme projem için gerekli.

Bu arada güncelleme sorununu çözdüm. Windows'un kendi güncelleme sorun gidericisi ile halloldu.
Eki Görüntüle 41055

1- Tahmin edeyim demiştim ayrıca sizdeki diğer bir sorun ise bakın bu ayar kuruluşunuz tarafından yönetilir hatasını alıyorsanız bilgisayarınızın bir kuruluş ile etkinleştirilmesi lazım. Ve bunlardan ise en yaygını KMSpico. Burada bana atarlı davranmak yerine düzgün bir cevap vermeyi tercih edebilirsiniz. Yargısız infaz yaptıysam özür dilerim, zaten konu çözülmüş sanırsam.

1- Tahmin edeyim demiştim ayrıca sizdeki diğer bir sorun ise bakın bu ayar kuruluşunuz tarafından yönetilir hatasını alıyorsanız bilgisayarınızın bir kuruluş ile etkinleştirilmesi lazım. Ve bunlardan ise en yaygını KMSpico. Burada bana atarlı davranmak yerine düzgün bir cevap vermeyi tercih edebilirsiniz. Yargısız infaz yaptıysam özür dilerim, zaten konu çözülmüş sanırsam.
Hayır konu çözülmedi. Ben mesaj olarak en son yazdığımı yazınca otomatik çözüm attı galiba, ben de anlamadım. Benim sorunum güncelleme değil, o hatanını bundan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Değilmiş. O hata kodunu aratınca çözümünü buldum, farklı bir şeymiş o. Ben sarı yazının gitmesini istiyorum.

Ama KMS'yi kullanmadığımı da söylemişken niye tahmin ediyorsunuz ki? 😅 Söylemişim zaten, tahminlik bir durum yok ortada. KMS kullansam niye 3 senedir Windows etkinleşmesin? Office programlarını da öğrenci mailim sayesinde kullanıyorum. Herhangi bir crack orada da yok yani.

Zaten Windows keyini de tek kullanımlık olanını almışım, onu fark ettim size etkinleştirme şeyinin resmini atarken. Boşa para vermiş olduk :(.

Hayır konu çözülmedi. Ben mesaj olarak en son yazdığımı yazınca otomatik çözüm attı galiba, ben de anlamadım. Benim sorunum güncelleme değil, o hatanını bundan kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Değilmiş. O hata kodunu aratınca çözümünü buldum, farklı bir şeymiş o. Ben sarı yazının gitmesini istiyorum.

Ama KMS'yi kullanmadığımı da söylemişken niye tahmin ediyorsunuz ki? 😅 Söylemişim zaten, tahminlik bir durum yok ortada. KMS kullansam niye 3 senedir Windows etkinleşmesin? Office programlarını da öğrenci mailim sayesinde kullanıyorum. Herhangi bir crack orada da yok yani.

Zaten Windows keyini de tek kullanımlık olanını almışım, onu fark ettim size etkinleştirme şeyinin resmini atarken. Boşa para vermiş olduk :(.
Hocam KMS'i sildikten 180 gün sonra otomatik olarak Windows lisanssız hale düşüyor. Belki bilmeden olmuştur ancak şu anda aklıma hiç bir bilgi gelmiyor.

Hocam KMS'i sildikten 180 gün sonra otomatik olarak Windows lisanssız hale düşüyor. Belki bilmeden olmuştur ancak şu anda aklıma hiç bir bilgi gelmiyor.
Tek şüphelenmem gereken şey şu crack programı o zaman.
Defender ile tarama yapınca herhangi bir kötü sonuç çıkmıyor.

Buradaki ayarları gpedit.msc üzerinden değiştirebildiğimi fark ettim. Yani mesela şu an otomatik güncellemeler kapalı, kuruluşunuz otomatik güncelleştirmeleri kapattı yazıyor. Ama oradaki ayarı düzenleyicide bulup değiştirdiğimde orada da uyarı değişiyor. Otomatik güncelleştire alabiliyorum yani düzenleyiciden.

@Silinen üye @Physic
Bu arada o kodları cmd'ye yazdığımda hepsi başarılı şekilde tamamlanmıyor. Belki de başarılı şekilde tamamlanmayanlardan yola çıkarak bir şey bulabilir miyiz?

1714422778453.webp

Güncelleme:
Hesaplarım kısmından "iş yeri ve okula erişim" kısmındaki üniversite hesabımın bağlantısını kestim. Bunu yapınca Windows Update haricindeki ayarlarda bu sarı yazılı kısım yok oldu. Yani ben ilk başta sadece Update kısmını belirtmiştim ama diğer ayarlar da erişilemez durumdaydı ve sarı yazı vardı. Şu an diğer ayarlar düzeldi. Örneğin kişiselleştirmede Windows Spotlight bile yoktu ve orası falan geldi yani. Şu an sadece Windows Update kısmındaki yazı kaldı. Ona uğraşıyorum.

Son düzenleme: