Makaleler
12
Yer
Antalya
Uzun zamandır bilgisayarıma güncelleme gelmediği için merak edip Windows Update ayarına girip bakınca bu uyarı ile karşılaştım ve oradaki güncellemeyi yüklemeye çalışınca da hata veriyordu:

1714409317775.webp

Windows'u 2021'in sonlarında, Recep Baltaş'ın Technopat'ta paylaştığı linkten kurmuştum.
Windows'u etkinleştirmeden kullanıyordum, -zaten bir key alacaktım- acaba onunla ilgili bir sorun mu diye bir key alıp etkinleştirdim. Bir değişiklik olmadı.
Bu hata ile ilgili birkaç çözüm yolu denedim ancak işe yaramadı.
Denediğim çözüm yolları bunlar:

Varsa başka çözüm olacağını düşündüğünüz yöntem, yardımlarınızı bekliyorum.

Windows 11 yükseltmesi yapsam dosyalar falan da değişeceği için sorun düzelir mi acaba? Yükseltme derken sıfırdan kurulumdan bahsetmiyorum, yükseltme işte.

Modlu ISO veya Windows'u optimize eden bir tool kullanmışsınız. Normal yani bunu görmeniz. Kullandığınız şey ile geri varsayılana sıfırlayın. Ya da tekrar formatlayın.

CMD'yi yönetici olarak açın ve şunları yazıp yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olmalı.
Zaten denediğimi belirttim.
O&O Shutup'ı yükle, oradan Windows güncellemeleri ile alakalı ne varsa aç.
Aç derken? Zaten hepsi kapalı durumda. Aç derken disable yap anlamında mı?

Modlu ISO veya Windows'u optimize eden bir tool kullanmışsınız. Normal yani bunu görmeniz. Kullandığınız şey ile geri varsayılana sıfırlayın. Ya da tekrar formatlayın.
Ne kullanmışım acaba ya? Hiç öyle bir şey kullanmadım. Ama bunu etkileyen bir şey mi kurdum? Bilmiyorum.

Kullanıcı ve yerel makinede bu ayarları etkinleştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmanda gerekir. Olmaz ise orada bulunan her ayarı etkin yap, yeniden başlatı.
E tabi ki de hocam, yapıyorum yeniden başlatmayı. O kadar da bilgisiz değiliz. 😅

Uzun zamandır bilgisayarıma güncelleme gelmediği için merak edip Windows Update ayarına girip bakınca bu uyarı ile karşılaştım ve oradaki güncellemeyi yüklemeye çalışınca da hata veriyordu:

Eki Görüntüle 40991

Windows'u 2021'in sonlarında, Recep Baltaş'ın Technopat'ta paylaştığı linkten kurmuştum.
Windows'u etkinleştirmeden kullanıyordum, -zaten bir key alacaktım- acaba onunla ilgili bir sorun mu diye bir key alıp etkinleştirdim. Bir değişiklik olmadı.
Bu hata ile ilgili birkaç çözüm yolu denedim ancak işe yaramadı.
Denediğim çözüm yolları bunlar:

Varsa başka çözüm olacağını düşündüğünüz yöntem, yardımlarınızı bekliyorum.

Windows 11 yükseltmesi yapsam dosyalar falan da değişeceği için sorun düzelir mi acaba? Yükseltme derken sıfırdan kurulumdan bahsetmiyorum, yükseltme işte.
Tahmin edeyim KMSpico kullandınız veya kullanıyorsunuz bu hata sisteminizin bir kuruluş tarafından etkinleştirildiğinden dolayı oluyor veya siz öyle etkinleştirdiniz. Büyük ihtimalle ondan oluyor sisteminize bir AV kurup KMSpico var ise temizleyin sonrasında ise tekrar deneyiniz. Şu anda Windows etkin mi?

Tahmin edeyim KMSpico kullandınız veya kullanıyorsunuz bu hata sisteminizin bir kuruluş tarafından etkinleştirildiğinden dolayı oluyor veya siz öyle etkinleştirdiniz. Büyük ihtimalle ondan oluyor sisteminize bir AV kurup KMSpico var ise temizleyin sonrasında ise tekrar deneyiniz. Şu anda Windows etkin mi?
Ne alaka? Zaten kurduğumdan beri 3 senedir Windows'u etkinleştirmeden kullandığımı ve bu sorunu görünce de düzelir umuduyla key satın alıp Windows'u aktifleştirdiğimi belirttim. Keyi sağlamlisans.com'dan aldım.

Sistemdeki tek crackli program Siemens TIA Portal V17.