Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

24409

Becerikli
Arkadaşlar selam. Biliyorsunuz ki Windows 11 çok gelişti ve gayet de güzel fakat çok RAM yiyor ve oyunlarda daha az FPS veriyor. Windows 10 bence görünüm, tasarım ve performans olarak daha iyi. Fakat Microsoft Windows 10 desteğini bitirecek, ancak daha 2.5 ay var. Bir de bir sistem geldi, kayıt olabilirsek 1 yıl daha güncelleme alacağız. Peki sizce Windows 10 desteği bittiği zaman hâlâ kullanılır mı? Oyun için, iş için falan filan işte. Bence kullanılır, hâlâ güzel.

Çözüm
Hocam ben 11 deydim zatende baya fps drop yiyodu 10 a geçtim hepsi gittide 10 un desteği bitmesi kötü olucak ya.
TPM olayı yüzünden FPS'den şikayet edenler var ve Windows elbet bunun farkındadır, net bir şey söylemek istemem ama ileride bunu düzelteceklerdir.

Siz seviyorsanız destek kesilene kadar kullanın ama W11'in de daha iyi olduğunu bilin.
Windows 10 düşük veya orta sistemli bilgisayarlar için kullanabilir Windows 11 için 32 GB RAM daha akıcı rahat kullandiriyor mesela benim boşta 7GB yiyor oyun kendisi 12 GB yiyor ama RAM'den drop olmuyor.
16 GB var yağ gibi akıyor, yeter ki limiti aşma yoksa her OS kasacaktır.
1753824129569.webp

Eski makinede W10 LTSC kullanıyordum. Geçenlerde yenisine de kurdum. Gençleştim resmen. Çok mecbur kalana kadar kullanmaya devam edeceğim. W11 yüzünden millet PC uzmanı oldu, hala çok iyi çok sorunsuz diyorlar. Bluetooth bile düzgün çalışmıyor. Kafayı yedirdi bana.

Eski makinede W10 LTSC kullanıyordum. Geçenlerde yenisine de kurdum. Gençleştim resmen. Çok mecbur kalana kadar kullanmaya devam edeceğim. W11 yüzünden millet PC uzmanı oldu, hala çok iyi çok sorunsuz diyorlar. Bluetooth bile düzgün çalışmıyor. Kafayı yedirdi bana.
Haklısınız hocam Win11 bence hala tam değil adamlar yapamamış win10 kat kat daha iyi!

Evet hocam mesela W11'de microsoft hesabı açıp pin ile giriş yapılıyor ama güvenli modu girdiğinde pin hata veriyor ve güvenli modda sıkışıp kalıyor bu tam sinir bozucu. Tamam W11'de değişik özellikler var ve W10'da kullandığım MS Store uygulamalar daha gelişmiş. Ör Alıntı ve Taslak, W10'da hala eski görünümde kalmış iken W11'de ekran yakalamakla beraber ekran video kaydı var ama w10'da yok. Hesap makinesi dışında uygulamalar birbirinden farklı. Benim planımda LTSC 22H2 IoT kurmak tabi güvenli şekilde ISO dosyası ve IoT etkinleştime olayı çözmem lazım. Hatırlıyorum W10'da görev çubuğunda sağa sola yukarı aşağa pozisyona alıyordun ama W11'de bu özelliği kaldırdılar.

Eski makinede Windows 10 LTSC kullanıyordum. Geçenlerde yenisine de kurdum. Gençleştim resmen. Çok mecbur kalana kadar kullanmaya devam edeceğim. Windows 11 yüzünden millet PC uzmanı oldu, hala çok iyi çok sorunsuz diyorlar. Bluetooth bile düzgün çalışmıyor. Kafayı yedirdi bana.

3.36 dk açıp sonuçlara bakabilirsiniz. Lstc sürümleri iyi performans vermiyor bu arada haberiniz olsun. İyi FPS almak isteyenler AtlasOS veya CTT microwin ile kurulum yapıp öyle kullansın.

3.36 dk açıp sonuçlara bakabilirsiniz. Lstc sürümleri iyi performans vermiyor bu arada haberiniz olsun. İyi FPS almak isteyenler AtlasOS veya ctt microwin ile kurulum yapıp öyle kullansın.

Bu dediğim AtlasOS ve CTT microwin açık kaynak kodlu ve gereksiz tüm telemetri ve uygulamaları kaldırıyor otomatik olarak.

3.36 dk açıp sonuçlara bakabilirsiniz. Lstc sürümleri iyi performans vermiyor bu arada haberiniz olsun. İyi FPS almak isteyenler AtlasOS veya CTT microwin ile kurulum yapıp öyle kullansın.

Atlas oyun ve günlük kullanım için hocam. Yüklediğimde LTSC ile arasında performans farkı göremedim. Boşta RAM kullanımı biraz düştü o kadar. Genel kullanımda fark olmadı. Ben bluetooth, yazıcı, NFC gibi pek çok şey kullanıyorum. Atlas bunlar gibi kullandığım pek çok özelliği kaldırıp devre dışı bırakıyor. Bilinçli kullanılmalı. Yeni sistemlerde gerek yok zaten. Eski sistemlerde farkı daha fazla hissettirir.

Atlas oyun ve günlük kullanım için hocam. Yüklediğimde LTSC ile arasında performans farkı göremedim. Boşta RAM kullanımı biraz düştü o kadar. Genel kullanımda fark olmadı. Ben bluetooth, yazıcı, NFC gibi pek çok şey kullanıyorum. Atlas bunlar gibi kullandığım pek çok özelliği kaldırıp devre dışı bırakıyor. Bilinçli kullanılmalı. Yeni sistemlerde gerek yok zaten. Eski sistemlerde farkı daha fazla hissettirir.
Hocam hani gereksiz şeyleri kapatıp şişkinliği indiriyor ya ondan dolayı önermek istedim.