Öncelikle ayarlardan yaptığınız veya Setup.exe dosyasını açıp yaptığınız format sayılmaz, bunu bilmeniz gerek. Format dediğimiz şey fiziksel diskin tüm bölümlerini silip, tek bölüme dönüştürüp diskteki tüm verileri silmek demektir. Sanal disk nasıl yapılıyor bilmiyorum ama Windows To Go gibi bir şey deneyebilirsiniz. Daha çılgınca bir şey denemek isterseniz de bu var ama boot edemeyebilirsiniz kolay kolay çünkü RAM'deki veriler reboot edince silinir.

Format çok göreceli bir kelime aslında. Sıfırlamaya da format diyoruz çünkü.

Setup.exe ile yapılan temiz kurulum* değil aslında sıfırlamanın aynısı gibi oluyor, tek farkı daha hızlı olması. USB olmadan tam bir temiz kurulum yapmak için üstteki arkadaşın dediği gibi sanal bir disk oluşturmak falan lazım.

Format çok göreceli bir kelime aslında. Sıfırlamaya da format diyoruz çünkü.

Setup.exe ile yapılan temiz kurulum* değil aslında sıfırlamanın aynısı gibi oluyor, tek farkı daha hızlı olması. USB olmadan tam bir temiz kurulum yapmak için üstteki arkadaşın dediği gibi sanal bir disk oluşturmak falan lazım.
Hocam formatı komut olarak alırsak diski biçimlendirmeye deniyor, tabii günümüzde birçok kişi sıfırlamaya da format dediğinden format yeni haliyle sıfırlama olarak da geçebilir haklısınız. Ancak özünde low level format gibi format türlerine bağlı olduğundan biçimlendirip, diski silip geri yüklemeye dersek daha doğru olur :) Setup.exe de boot bölümünü temizlemediğinden dolayı ( Silerse diğer bölümleri formatlayamayacak) format demedim, basit bir virüsle boot kısmının izinlerini alıp bozarsanız sorun çıkartıyor bu da. Diğer durumda haklısınız ama dediğim gibi full her şeyi silmediğinden format değil dedim.

Sanal disk oluşturup sanal diski USB gibi kullanabilirsin.
Sanal disk oluşturup sanal diski USB gibi kullanmak biraz gereksiz olur. Çünkü zaten oluşturulan bu diskler takılı olan diskin hafızasını kullanıyor. Bunun yerine direk takılı diskin içine Windows ISO dosyası indirsin. Klasöre çıkartıp setup ile kurulum yapsın.

Sanal disk oluşturup sanal diski USB gibi kullanmak biraz gereksiz olur. Çünkü zaten oluşturulan bu diskler takılı olan diskin hafızasını kullanıyor. Bunun yerine direk takılı diskin içine Windows ISO dosyası indirsin. Klasöre çıkartıp setup ile kurulum yapsın.
Zaten öyle olduğunu söyledim setup ile kurulum iyi değil pek, hem formattan sonra silebilir.

Bilgisayarım birkaç gündür açtığımda onarım moduna giriyor Windows 10'da bu yüzden oradaki gelişmiş seçeneklerden sıfırlamayı düşünüyorum. USB'siz ve key istemeyecek bir sıfırlama yöntemini var mı?
Windows 10'da USB kullanmadan ve anahtar istemeden sıfırlama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Gelişmiş Seçeneklere Erişim:
- Bilgisayarınızı açın ve Windows açılışında birkaç kez F8, F11 ya da Shift + F8 tuşlarına basın. (Hangi tuş ile erişeceğinize bağlı olarak değişebilir.)
- Gelişmiş başlangıç seçeneklerine girdiğinizde, "Sorun Gider" seçeneğini seçin.

2. Sıfırlama Seçenekleri:
- "Sorun Gider" ekranında "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğine tıklayın.

3. Sıfırlama Ayarlarını Seçme:
- İki seçenek göreceksiniz: "Dosyalarımı sakla" ve "Her şeyi kaldır". İhtiyacınıza göre birini seçin:
- Dosyalarımı sakla: Kişisel dosyalarınız korunur.
- Her şeyi kaldır: Tüm dosyalar, ayarlar ve uygulamalar silinir.

4. Talimatları Takip Edin:
- Seçiminize göre ekran üzerindeki talimatları takip edin. Bilgisayarınızın sıfırlanmasını başlatacaksınız.

5. Sıfırlama Tamamlandığında:
- Bilgisayar sıfırlandıktan sonra, ayarları yapılandırmak için gerekli adımları takip edin.

Not: Sıfırlama süreci verilerinizi kaybetmenize yol açabilir, bu nedenle önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. Sıfırlama işleminden sonra, bilgisayarınız fabrikadan çıkmış gibi başlayacak, bu yüzden yeni ayarlar ve güncellemeler yapmanız gerekebilir.