Peki hani resim attığın ekran var ya konuda. Orada disk görünüyor olsa ne yapacaktın?
Sistem kuracak olsan o veriler gene de gidecekti, bir şekilde diskteki verileri silmeden mi W10 kurmayı planladınız?
Bunları soruyorum çünkü diski sil önerisine cevaben içinde verilerim var demişsin + hesaplarından bahsetmişsin vs..
Peki hani resim attığın ekran var ya konuda. Orada disk görünüyor olsa ne yapacaktın?
Sistem kuracak olsan o veriler gene de gidecekti, bir şekilde diskteki verileri silmeden mi Windows 10 kurmayı planladınız?
Recep Baltaş'ın videosunu izleyerek yapiyordum disk icinde Windows icin ayri bir bolum olusturuyordu oyle yapacaktim ama şu an mecburi olarak dosyalarida silecegim icerisindeki zaten geri indirilir zor degil.
Recep Baltaş'ın videosunu izleyerek yapiyordum disk icinde Windows icin ayri bir bolum olusturuyordu oyle yapacaktim ama şu an mecburi olarak dosyalarida silecegim icerisindeki zaten geri indirilir zor degil.
O disk içindeki veriler silinmeden de GPT yapılabilir. Daha sonra da izlediğin şekilde kurulum yaparsın ANCAK akıllıca olanı önemli verilerin var ise onları USB bellek veya başaka bir diske kopyalayıp bu diski tamamen silerek kurulum yapmak.
İyi akşamlar..
O disk içindeki veriler silinmeden de GPT yapılabilir. Daha sonra da izlediğin şekilde kurulum yaparsın ancak akıllıca olanı önemli verilerin var ise onları USB bellek veya başaka bir diske kopyalayıp bu diski tamamen silerek kurulum yapmak.
İyi akşamlar.
Kurulumla ilgili birkaç tavsiye :
1-Bilgisayarda sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun. Mümkünse diğer diskleri sistemden çıkartın. Kurulum tamamlandıktan sonra takabilirsiniz.
2-Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.
3-Windows'un kurulacağı disk seçme ekranı gelince diskteki tüm bölümleri birim sil seçeneğini kullanarak silin ve diski tek parça RAW (Ayrılmamış alan) haline getirin.
4-Disk üzerinde başka hiçbir işlem yapmadan tek parça RAW halinde iken kurulum için seçerek kurulumu tamamlayın. Kurulum kendiliğinden diski GPT yapacak ve gerekli bölümleri oluşturacaktır.
5-Kurulumdan sonra Windows güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver veya program kurmayın. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın. Bilgisayar açıldıktan sonra iki-üç dakika bekleyin ve tekrar güncelleme kontrolü yapın. Bu işleme Windows tam olarak güncel hale gelene kadar devam edin.
Kurulumla ilgili birkaç tavsiye:
1-bilgisayarda sadece sistemi kuracağınız disk takılı olsun. Mümkünse diğer diskleri sistemden çıkartın. Kurulum tamamlandıktan sonra takabilirsiniz.
2-kurulum esnasında Ethernet kablosu kullanın.
3-Windows'un kurulacağı disk seçme ekranı gelince diskteki tüm bölümleri birim sil seçeneğini kullanarak silin ve diski tek parça RAW (ayrılmamış alan) haline getirin.
4-disk üzerinde başka hiçbir işlem yapmadan tek parça RAW halinde iken kurulum için seçerek kurulumu tamamlayın.
5-kurulumdan sonra Windows güncellemeler tamamlanmadan hiçbir driver veya program kurmayın. Her gerektiğinde PC'yi yeniden başlatın. Bilgisayar açıldıktan sonra iki-üç dakika bekleyin ve tekrar güncelleme kontrolü yapın. Bu işleme Windows tam olarak güncel hale gelene kadar devam edin.