Bence ortada bir suçlu aranacaksa o da Microsoft olmalı. Önce Windows 10 son işletim sistemi dediler. Sonra 11 çıkardılar, telemetri, bloatware doluydu ve optimizasyonu resmen rezaletti. Yarım yamalak bir işletim sistemiydi? Hâlâ da öyle, Windows 11 çok sorunlu bir işletim sistemi. Ama buna rağmen Microsoft diyor ki 10'da kalmak istiyorsan para vereceksin.

Kalmak istiyorsan değil 1 senelik sadece

Ayrıca Windows 10'a son işletim sistemi diye kızacak birileri varsa oda en çok benimdir orijinal Windows almıştım o dönemde kutulu 550 TL o dönemde paraydı. Fakat Windows 10 da çok sorunsuz çıkmadı eğer ilk zamanlarından beri kullanıyorsan onda da çok sorunlar yaşandı. Stutter sorunları oldu sistem kilitlenmeleri durduk yere donmalar. HDD disk bile kullanamıyordun başlarda. Mavi ekranlar oyunlarda problemler. 1 senede anca düzeldi. Ben Windows 11 sorunsuz demiyorum ama yaklaşık son 1 senedir hiçbir sorun yok yaşamadım. 12 de daha da çok sorun olacak. Şurada geçmek istemiyorsan vereceğin 85 TL

85 TL'ye dışarıda yemek bile yiyemezsin. Bir sigara parası. 30 dolar ya da 300 dolar olsa daha mı iyi olurdu? Adam isterse yapardı. 1 yıl için çok iyi fiyat abartmayın bence. Hak edip hak etmemek veya işletim sistemine kızmak çok başka şeyler. Var mı başka bir işletim sistemi yok oyunlar için öyle ya da böyle Windows'a mecbursun.

Bence ortada bir suçlu aranacaksa o da Microsoft olmalı. Önce Windows 10 son işletim sistemi dediler. Sonra 11 çıkardılar, telemetri, bloatware doluydu ve optimizasyonu resmen rezaletti. Yarım yamalak bir işletim sistemiydi. Hâlâ da öyle, Windows 11 çok sorunlu bir işletim sistemi. Ama buna rağmen Microsoft diyor ki 10'da kalmak istiyorsan para vereceksin.
Esasen ortada suçlayabileceğimiz kimse yok. Nitekim Microsoft ticari bir işletme. Her ticari işletme gibi tek amacı gelirini artırma üzerine. Gelelim Windows 10'un son Windows sürümü olması meselesine. Microsoft bunu hiçbir zaman resmi bir taahhüt olacak şekilde sunmadı. Bir pazarlama vizyonundan öte değildi. Öyle de oldu. İlerleyen yıllarda da benzer senaryolar yaşanacaktır. Bir başka açıdan ele alacak olursak Microsoft, Linux gibi misyonu olan bir topluluk değil. Elbette ki önceliği geliri olacaktır. Tüm bunları düşündüğümüzde 85 lira da oldukça kabul edilebilir bir fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Kaldı ki alternatif yöntemler de sunmuşlar. Şunu da belirtmekte fayda var. Bunların hiçbirisini de yapmayabilirdi. Keserdi güncellemeyi, tek seçeneği gösterirdi. Beğenirseniz de bu beğenmesiniz de bu. Lafın kısası Microsoft'u suçlayabileceğimiz bir nokta yok. Kendilerine göre olması gerekeni yapıyorlar.

Esasen ortada suçlayabileceğimiz kimse yok. Nitekim Microsoft ticari bir işletme. Her ticari işletme gibi tek amacı gelirini artırma üzerine. Gelelim Windows 10'un son Windows sürümü olması meselesine. Microsoft bunu hiçbir zaman resmi bir taahhüt olacak şekilde sunmadı. Bir pazarlama vizyonundan öte değildi. Öyle de oldu. İlerleyen yıllarda da benzer senaryolar yaşanacaktır. Bir başka açıdan ele alacak olursak Microsoft, Linux gibi misyonu olan bir topluluk değil. Elbette ki önceliği geliri olacaktır. Tüm bunları düşündüğümüzde 85 lira da oldukça kabul edilebilir bir fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Kaldı ki alternatif yöntemler de sunmuşlar. Şunu da belirtmekte fayda var. Bunların hiçbirisini de yapmayabilirdi. Keserdi güncellemeyi, tek seçeneği gösterirdi. Beğenirseniz de bu beğenmesiniz de bu. Lafın kısası Microsoft'u suçlayabileceğimiz bir nokta yok. Kendilerine göre olması gerekeni yapıyorlar.

Hocam Windows 10 son işletim sistemi olacak dediler sadece ancak """ artık güncelleme yolu ile ilerleyeceğiz dediler lafın içinde """ tabii ki adam senete imza atmadı ve mecbur değil. Nitekim gelişen dünya şartları hala yaşanan ekonomi savaşları pandemi fırsatçılık dünyasına dönüştü bunlar da adamı caydırmaya yetti zaten.

Ayrıca zaten Windows 10 hep 10 gibi kalmayacaktı. İşte ne olacaktı bu sefer yeni işletim sistemi değil adı güncelleme olup Windows 11 olacaktı güncelleme ile. Bu sefer dönebileceğin bir 10 da olmayacaktı. Bu sefer de sürümler arası oda izin verirse gerilere gidecektin. Hatta işlemci desteği vs şartları TPM olayları çok daha komplex olacaktı.

Bence ortada bir suçlu aranacaksa o da Microsoft olmalı. Önce Windows 10 son işletim sistemi dediler. Sonra 11 çıkardılar, telemetri, bloatware doluydu ve optimizasyonu resmen rezaletti. Yarım yamalak bir işletim sistemiydi? Hâlâ da öyle, Windows 11 çok sorunlu bir işletim sistemi. Ama buna rağmen Microsoft diyor ki 10'da kalmak istiyorsan para vereceksin.

İnternetten ileride Windows 10 güvenlik güncellemesi bulunabilir bence.
Win XP'nin bile var.