Senin anahtarın Single Language ise onu kur, Pro lisans ister. Durum yukarıda açıkladığım gibi. Genelde 1 key tek cihazda çalışıyor.
Bir lisans, birden fazla cihazda kullanılamaz. Eğer Windows etkinleştirmesi yapılmaz ise kişiselleştirme ayarları çalışmaz ve arkadaşın da dediği gibi ekranın en alt sağında (sonradan da çıkabilecek) "Windows'u etkinleştirin" uyarısı silinmez. Daha fazla kısıtlama da olabilir ancak internette gezinme, oyun oynama, mail yazma gibi durumları da pek etkilemez.

Hocam o zaman lisans eski PC'de kalsın. Zaten yanlış değilsem lisansız olmazsa, sağ alta yazı geliyor. Çok bir vasfı yok. Bilen biri varsa neler kısıtlanır yazabilir mi? Çok iyi olur yazarsa.

Hocalar bir forumda da slmgr komutuyla yapıldığını gördüm. Doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam selam, yakın zamanda şu laptopu aldım ve gelmesini bekliyorum. Şu anki laptopta Windows 10 Single Language Home sürümü var.
  1. Windows 11 Pro mu, 11 Home mu? Aklımda Pro var. Zaten Home'daki her şeye sahip, üstüne özellikleri de var. Neden olmasın?
  2. Şu anki anahtarı Windows 11 Pro yazsam ve bundaki anahtarı devre dışı bıraksam olur mu?
  3. Biraz alakasız olacak ama BIOS güncellemekten çok korkuyorum, sıkıntı olur diye. BIOS güncellemek gerekli mi? Yani Windows kurulmadan önce BIOS güncellenmeli mi?

10/11 aynı keydir.
Aldığın FreeDOS ise eski PC'nin keyi yeni de kullanamazsın.
1-BitLocker vs istemiyorsan Home.
2-?
3-BIOS guncelleme tecrubeli degilsen, youda iyice arastırarak yap. PC'yi servislik yapabilirsin. Pek gerek olacagını zannetmem.