Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

quarlack

Uzman
Windows 10 kullanıyorum ve 2. kullanıcı hesabı olarak açtığım hesapta kardeşim kullanacak fakat disk şifrelemek istiyorum. Yerel disk D şifrelensin istiyorum, nasıl yapabilirim? BitLocker kurdum fakat kendi hesabımda diske giriş yapınca diğer hesapta da erişebilir oluyor, sadece yerel disk D diskine şifre koymak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İki farklı adımla bunu yapabilirsin.
  1. D Sürücüsündeki klasörleri şifreleyin:
    • D sürücüsünde bir klasör oluşturun ve bu klasörü şifrelemek için EFS (Encrypting File System)kullanın:
      • Klasöre sağ tıklayın, Özellikler > Gelişmiş > Veriyi korumak için şifrele seçeneğini işaretleyin.
      • Bu işlem yalnızca sizin hesabınızda erişim sağlar; diğer kullanıcılar dosyalara erişemez.
  2. D Sürücüsüne erişim izinlerini ayarlayın:
    • D sürücüsüne sağ tıklayıp Özellikler > Güvenlik sekmesine gidin.
    • Kardeşinizin hesabını seçin ve Tam Denetim izinlerini kaldırarak erişimi kısıtlayın.
Bu adımlar diske tam erişimi engellemese de, dosyaları şifreleyerek diğer kullanıcılardan gizleyebilir.
1727188361947.webp

bitlocker diye geçiyor youtubede aratıp kolayca yapabilirsin.

İki farklı adımla bunu yapabilirsin.
  1. D Sürücüsündeki klasörleri şifreleyin:
    • D sürücüsünde bir klasör oluşturun ve bu klasörü şifrelemek için EFS (Encrypting File System)kullanın:
      • Klasöre sağ tıklayın, Özellikler > Gelişmiş > Veriyi korumak için şifrele seçeneğini işaretleyin.
      • Bu işlem yalnızca sizin hesabınızda erişim sağlar; diğer kullanıcılar dosyalara erişemez.
  2. D Sürücüsüne erişim izinlerini ayarlayın:
    • D sürücüsüne sağ tıklayıp Özellikler > Güvenlik sekmesine gidin.
    • Kardeşinizin hesabını seçin ve Tam Denetim izinlerini kaldırarak erişimi kısıtlayın.
Bu adımlar diske tam erişimi engellemese de, dosyaları şifreleyerek diğer kullanıcılardan gizleyebilir.

Çözüm