Windows 10'dan Windows 11'e geçişte performans kaybı olur mu?

Potatox

Uzman
Laptopuma format atmayı düşünüyordum. Bahaneyle Windows 11'e geçeyim dedim çünkü Windows 10 artık güvenlik güncellemelerini almayacak muhabbetleri dönüyor. Özellikle oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım? Sizce ne kadar etkiler?
CPU: Intel i7-11800H / GPU: RTX 3060 Mobile 105W / RAM: 32 GB DDR4 3200MHz
M.2 SSD: Samsung MZVL41T0HBLB-00B07 1TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopuma format atmayı düşünüyordum. Bahaneyle Windows 11'e geçeyim dedim çünkü Windows 10 artık güvenlik güncellemelerini almayacak muhabbetleri dönüyor. Özellikle oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım? Sizce ne kadar etkiler?
CPU: Intel i7-11800H / GPU: RTX 3060 Mobile 105W / RAM: 32 GB DDR4 3200MHz.
M.2 SSD: Samsung mzVL41T0HBLB-00B07 1TB.

Normal Windows 11 kurulabilir amma 23H2 sürümü kurabilirsin çünkü, 24H2 sürümde sorunlar var diye biliyorum veya onun yerine Windows 11 IoT Enterprise LTSC veya Windows 10 IoT Enterprise LTSC kursan senin için daha iyi olur gereksiz yazılımlardan alındırılmış hafif işletim bende Windows 11 IoT Enterprise LTSC Türkçe sürümü ISO dosyası var. USB belleğe yazdırdım yakında kuracam

CPU: Intel i7-11800H / GPU: RTX 3060 Mobile 105W / RAM: 32 GB DDR4 3200MHz.
M.2 SSD: Samsung mzVL41T0HBLB-00B07 1TB.

Amma kurulabilir. Neden olmasın kurabilirsin ancak önerdiğim 23H2 veya LTSC sürümü kurmak.

Enterprise sürümlerle uğraşma, günlük kullanıcı için çok boş. Windows 11 sistemine iyi gidebilir. Çoklu çekirdek performansı daha iyi 11'in. Bence kurabilirsin.

Bunu biliyor musunuz neden yazdım
Windows 11 kurdukdan sonra başlat menüsünde birçok gereksiz uygulamalar var. Kullanıcı bunları istemeyip LTSC sürümü tavsiye ettim(kullanıcı isteğe bağlı olarak Windows 11 24H2 kurabilir)
LTSC sürümü daha çok eski nesil bilgisayarda kurulabilir.

Sistem yeterli kadar daha iyi ekran kartı, işlemci falan daha iyi sistem varsa Windows 11 en son güncel kurulmalıdır.

Bunu biliyor musunuz neden yazdım
Windows 11 kurdukdan sonra başlat menüsünde birçok gereksiz uygulamalar var. Kullanıcı bunları istemeyip LTSC sürümü tavsiye ettim
LTSC sürümü daha çok eski nesil bilgisayarda kurulabilir.

Sistem yeterli kadar daha iyi ekran kartı, işlemci falan daha iyi sistem varsa Windows 11 en son güncel kurulmalıdır.
Arkadaş Pentiumlu bilgisayara kurmaya çalışmıyor zaten, zahmet edip arkadaşın yazısının sonundaki sistemine de baksaydın keşke.

CPU: Intel i7-11800H / GPU: RTX 3060 Mobile 105W / RAM: 32 GB DDR4 3200MHz
M.2 SSD: Samsung MZVL41T0HBLB-00B07 1TB

Oyun konusunda da gündelik kullanımda da sorun yaşamazsınız, rahatça Windows 11 kullanabilirsiniz. Enterprise vb. sürümlerle de hiç uğraşmayın.

Normal Windows 11 kurulabilir amma 23H2 sürümü kurabilirsin çünkü, 24H2 sürümde sorunlar var diye biliyorum veya onun yerine Windows 11 IoT Enterprise LTSC veya Windows 10 IoT Enterprise LTSC kursan senin için daha iyi olur gereksiz yazılımlardan alındırılmış hafif işletim bende Windows 11 IoT Enterprise LTSC Türkçe sürümü ISO dosyası var. USB belleğe yazdırdım yakında kuracam
Yanlış bilgi, 24H2 şu an gayet stabil. Bazı sorunlar güncellemelerle çözüldü (aşırı büyük sorunlar da yoktu zaten.). Şu an sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Enterprise kurulmasına gerek yok, debloat etmesi çok kolay zaten. Wintoys kullanılabilir.

Temiz kurulumla geçilmesini öneririm ben.

Yanlış bilgi, 24H2 şu an gayet stabil. Bazı sorunlar güncellemelerle çözüldü (aşırı büyük sorunlar da yoktu zaten.). Şu an sorunsuz çalışıyor. Ayrıca Enterprise kurulmasına gerek yok, debloat etmesi çok kolay zaten. Wintoys kullanılabilir.

Temiz kurulumla geçilmesini öneririm ben.

Ben bilmiyordum 24H2 sürümlerde bazı adamlar diyorlar ki kötü klavye, ekran kartı falan çalışmıyor ben söyledim ki driverlar hatalı kurulu olduğundan sorun yaşadınız dedim. Onlar ve başkası bana da söylediler ki yüklemeyin bizim yaşadığımız sorunu size de yaşayabilirsin dediler.
Bunun üzerinde ben sizin söylediğinizi bana ne diye söyleyerek inanmadım sinirlendirmişdiler beni yani, ben kavga ettim. Dün bize yani bizim eve bilgisayar geldi buna en son 24H2 sürümü olan Windows 11 sürümü yeni bilgisayar yüklemek istediler bende yükledim güncelleme falan hepsi yaptım takır-takır çalışıyor. Sorun yok. Dedim.
(Kavga Azerbaycan'da oldu Windows 11 ile alakalı kavga oldu.)

Benim işlemci kötü olduğundan LTSC sürüme geçeceğim. Benim en sevdiğim işletim sistemi.

Özür dilerim. İyi günler ve iyi başarılar dilerim.

Geri
Yukarı Alt