Selam. Windows 11 24H2'den 25H2'ye geçtikten sonra ekseriyetle Mouse'um takılmakta. Takılmaktan kastım ise normal bir şekilde çalışırken birkaç saniyeliğine hareket etmiyor ardından kendine gelip çalışmaya devam ediyor. Bu problem bazen günde birkaç kez, bazen on dakikada birkaç kez gerçekleşmekte. Olay görüntüleyicisinde ise şu hatayı alıyorum:
Bilgisayardaki diğer USB portlarında Wi-Fi anteni, klavye ve kulaklık bulunmakta ve bunlarda herhangi bir sorun olmamaktadır.
Çözüm için denediğim bazı şeyler:
- Aygıt yöneticisinde USB adına herhangi bir denetleyiciyi kaldırıp, PC'yi yeniden başlatmak. (Gri olarak nitelendirilen gizli aygıtları kaldırıp sistemi tekrardan başlattım ancak siyah olarak nitelendirebileceğimiz çalışan aygıtları kaldırıp sistemi tekrardan başlatmadım.)
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kod:
Kernel PnP
The driver \Driver\WUDFRd failed to load.
Device: ROOT\DEVGEN\{523DAFA9-2183-EA45-9400-0D5DDB07A5BD}
Status: 0xC0000365
Bilgisayardaki diğer USB portlarında Wi-Fi anteni, klavye ve kulaklık bulunmakta ve bunlarda herhangi bir sorun olmamaktadır.
Çözüm için denediğim bazı şeyler:
- Windows'u güncel tutmak.
- CMD'den User-Mode Driver Framework Platform Driver'ı FAILED'den RUNNING'e çekmek.
- SFC /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını kullanmak.
- Aygıt Yöneticisi'nden gizli aygıtları göster'e tıklayıp gizli aygıtları kaldırmak.
- Fareyi anakartın USB 2.0 portuna takarak çalıştırmak.
- Aygıt yöneticisinde USB adına herhangi bir denetleyiciyi kaldırıp, PC'yi yeniden başlatmak. (Gri olarak nitelendirilen gizli aygıtları kaldırıp sistemi tekrardan başlattım ancak siyah olarak nitelendirebileceğimiz çalışan aygıtları kaldırıp sistemi tekrardan başlatmadım.)
Yardımcı olursanız sevinirim.