oğuz sasi 53

Yetkin
Yer
cehennem
Selam. 2x8 GB 3000 MHz RAM'im mevcut ve Windows 11 kullanıyorum. En son formatım 9 - 11 ay önce. Tekrar format atmaya üşeniyorum çünkü oyunları vb. yeniden indirmek zorunda kalıyorum ve internetim çok kötü olduğundan 2X daha zor oluyor bu durum.

Tavsiyeniz nedir?

1742327223385.webp

- Arkada sadece Discord, Edge, VoiceMeeter. Açık ve kullanım bu şekilde. Üstüne bir de oyun açmaya çalışınca daha kötü bir hâl almaya başlıyor.

Dosya Ekleri

• 1742327149538.webp
    1742327149538.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 84
Sıkıntı yok hocam. Bir de arka plan çalışan uygulamaları nasıl kapatacağım. Windows 10'da tek tıkla kapatabiliyorduk da Windows 11 de değişmiş sanırım.

Windows 11'i bu konu üzerinde çok kullanamadım hocam. Maalesef bu konuda yanlış bilgi veremem. Ama temel olarak Windows 10 ile aynıdır muhtemelen.

Artı -2 Eksi
Sıkıntı yok hocam. Bir de arkaplan çalışan uygulamaları nasıl kapatacağım.? Windows 10'da tek tıkla kapatabiliyorduk da Windows 11 de değişmiş sanırım.
Arka plan uygulamalarının başlangıçta açılmasını mı bahsediyorsunuz?

shell:startup'ta bulunan genel geçer şeyleri buradan kapatabilirsiniz;
1742330179958.webp

Onun dışında Autoruns programını önerebilirim, genel olarak PC'de başlangıçta çalışan her şeyi gösteriyor.

Windows 11'i bu konu üzerinde çok kullanamadım hocam. Maalesef bu konuda yanlış bilgi veremem. Ama temel olarak Windows 10 ile aynıdır muhtemelen.

Sistem ilk açılışta boşta durduğunda bile (Custom OS ile ağır şekilde debloat edilmediği takdirde) neredeyse 5-6 GB RAM kullanıyor maalesef.

Artı -1 Eksi
Arka plan uygulamalarının başlangıçta açılmasını mı bahsediyorsunuz?

shell:startup'ta bulunan genel geçer şeyleri buradan kapatabilirsiniz;
Eki Görüntüle 133722

Onun dışında Autoruns programını önerebilirim, genel olarak PC'de başlangıçta çalışan her şeyi gösteriyor.
Evet hocam. Arka plan uygulamaları derken başlangıçta ki açılanları dememiştim. Ancak Autoruns programını indirdim ve o kadar fazla gereksiz şey vardı ki hepsini kapattım neredeyse ve şuan boşta 4 GB ram falan yiyor üstüne Edge ve Discord bide Spotify açık şuan 5.3 GB bandında. Teşekkürler!