5474

Uzman
Yer
İstanbul Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi 1938.Sokak
  • Anakart: Monster Abra A5 v17.2.3
  • İşlemci: Intel Core i5 11400H.
  • Ekran kartı: RTX 3050 Ti 4 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home Single Language (OEM lisans)

Cihazımda oturum kapatırken BAD_POOL_CALLER mavi ekran aldım. Cihaz açılırken de WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası aldım. Ancak cihaz herhangi bir minidump dosyası kaydetmedi. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?

Bu mavi ekran olayı sadece bende oluyor sanıyordum, ama herkeste duymaya başladım. Benimde bilgisayarım iki kere mavi ekran verdi. Bugün format attım. Sanırım Windows'un getirdiği en son güncellemeden sonra başladı bu olay hocam. Bende öyle oldu, neredeyse 1 senedir mavi ekran vermeyen bilgisayar bir anda mavi ekran verdi.

Bu mavi ekran olayı sadece bende oluyor sanıyordum ama herkeste duymaya başladım. Benim de bilgisayarım iki kere mavi ekran verdi. Bugün format attım. Sanırım Windows'un getirdiği en son güncellemeden sonra başladı bu olay hocam. Bende öyle oldu, neredeyse 1 senedir mavi ekran vermeyen bilgisayar bir anda mavi ekran verdi.

Bu bence Windows hatası. Bunu Microsoft'a bildirmek lazım. İlk önce mavi ekran verip, açılırken ikinciyi veriyor. Ve bir de onca şeye rağmen minidump dosyası kaydetmiyor.

Ekran görüntüsü 2024-09-03 115818.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mavi ekran olayı sadece bende oluyor sanıyordum, ama herkeste duymaya başladım. Benimde bilgisayarım iki kere mavi ekran verdi. Bugün format attım. Sanırım Windows'un getirdiği en son güncellemeden sonra başladı bu olay hocam. Bende öyle oldu, neredeyse 1 senedir mavi ekran vermeyen bilgisayar bir anda mavi ekran verdi.
KB5041587 güncellemesi mi?

Bu bence Windows hatası. Bunu Microsoft'a bildirmek lazım. İlk önce mavi ekran verip, açılırken ikinciyi veriyor. Ve bir de onca şeye rağmen minidump dosyası kaydetmiyor.

Eki Görüntüle 80341

Ben de öyle düşünüyorum. Mavi ekran vermeden birkaç gün önce bir güncelleme geldi ve zaten o güncellemeden sonra oldu. Donanım kaynaklı olsa 1 seneye yakın kullandığım bilgisayar neden şimdi mavi ekran versin? Bir tanıdığım da mavi ekran aldığını söylemişti ve "Bu sadece bende değil başkalarında da olmuş." demişti. Windows'un bu sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor bence, bu olay gittikçe büyüyebilir.

@İfakat Yakın dönemde sistemi mavi ekrana zorlayan bir Windows güncellemesi rapor edilmedi, benim bildiğim de yok. Crowdstike olayından mı bahsediyorsunuz bilmiyorum ama onun da sizinle bir alakası yok zaten.

Donanım kaynaklı olsa 1 seneye yakın kullandığım bilgisayar neden şimdi mavi ekran versin?
1 yıl mavi ekran vermeyen bir bilgisayarın mavi ekran vermesi her koşulda donanımsal problemden ortaya çıkacak diye bir duruma bağlanmıyor. Konu sahibini yönlendirdiğiniz taraf tam olarak onun işine yarayacak bir taraf değil. Eğer ki mavi ekran alıyorsanız lütfen kendi konunuzu oluşturun ve inceleyelim.

Kaldı ki Konu Sahibinin açtığı konulara, hele ki son konulara bakılırsa bilgisayarının durumu zaten iyi değil.

Monster servis ilgisizliği adlı konudan bir alıntı:
Tabii PC köpek gibi ısınıyor. Control Center desen zaten kötü, Clevo kasa, derken anakart yandı. Şarj almamaya başladı. Sonra ilk defa servise götürdüm, anakartım ve sağ hoparlörüm değişti. Ancak arızalı anakart ve arızalı hoparlör taktılar. Hoparlör daha kötü, laptop zor açılıyor, bir sürü iş. Sonra Şikayetvar'dan yazdım, yine anakartım değişti ve hoparlörümün bakımı yapıldı (hoparlör bakımı ne alaka?) son taktıkları anakartta sürekli Windows içinde donmalar, kasmalar olmaya başladı. Bir daha götürdüm ve sürücü güncelleyip elime sokuşturdular cihazı.

Yaşadığınız durumlar aynı değil. Bu yüzden aldığınız hatalar da aynı olmayacaktır.