Gayet başarılı bence, neyi eksik ki? Şunu kurun daha da güzel oluyor.

Kafada sıfır sorunla Atlas kullanıyorum.

Sizce Windows 11 başarısız mı oldu? Yoksa Windows 10 gibi önceki Windows sürümünün desteği kesilince mi popüler olacak? Windows 10, 7'nin desteği kesilince popüler oldu. 10 çok kötü 7 çok iyi diyenler şu anda 10 çok iyi 11 kötü diyor gibi hissediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Evet başarısız. Windows 12 için DRM gelsin o da başarısız olsun.

Gayet başarılı bence, neyi eksik ki? Şunu kurun daha da güzel oluyor.

Hocam eksiklik yok sorun orada fazlalık var eski denetim masası duruyor daha adam akıllı bir şey yapsınlar önceki sürümlerden keskin bir ayrılışı olsun.

10 ciktiginda da magara adami kafasinda olan kisiler basta gecmemisti, sonra gordugumuz uzere herkes tipis tipis gecmis oldu. Su anda da aynisi yasaniyor, 10 kral isletim sistemi gibi gozuktugu icin magara adami kafasinda olanlar hala 10'da. LTSC veya modlu Windows kullanan, ideali farkli arkadaslara laf etmiyorum, yanlis anlasilmasin.

Tam bu surec tamamlanmisken temali 10 gibi bir isletim sistemini yepyeni bir isletim sistemi ile sozde yeni sistem gereksinimleri ile yayinlayinca tabii gecis sureci daha sancili ve yavas oluyor. Su anlik normal yani 11'e geciste olan hiz, zaten yuksek ihtimal su andaki market payinda kalacaktir zira Windows 12 kapida gibi. Vista ile kiyaslanamaz bile zira Vista'nin ciktigi devir ile 11'in ciktigi devir ve 11'in oldugu statu bambaska.
Boşta 5 GB RAM kullanan bir OS tercih etmediğim için mağara adamı oldum bugün de. Modlu ya modsuz fark etmez, W10 halen çok daha stabil bir tercih. 10'da olmayıp 11'de olan bir telefon bağlantısı var herhalde özellik olarak. (iOS)

Boşta 5 GB RAM kullanan bir OS tercih etmediğim için mağara adamı oldum bugün de. Modlu ya modsuz fark etmez, W10 halen çok daha stabil bir tercih. 10'da olmayıp 11'de olan bir telefon bağlantısı var herhalde özellik olarak. (iOS)
Nasıl 5gb kullanıyor. Defender açık bende 3 gb kullanıyor.
1711396566137.webp

Hiçbir şey silip kapatmadım.

Toplam RAM'iniz 8 olduğundan. 16 olsaydı en az 5 GB kullanım olurdu sizinki de.
Bosta RAM kullaniminin fazla olmasi performans sorunu yapmadigi surece niye bir sorun teskil etsin anlamadim, Vista'dan beridir bu boyle zaten 11 ile alakasi yok. Ne kadar fazla RAM, o kadar fazla bosta onbellekleme, gayet guzel bir mantik. Bosta isletim sistemi hic bellegi kullanmasa ve hicbir seyi onbellege atmasa da bu sefer uygulamalariniz yavas aciliyor diye ahkam kesersiniz.

11'in 10 ile ayni NT cekirdek yapi numarasi var ve ozunde ikisi de ayni isletim sistemi neredeyse zaten. Keske hemen (Windows'ta bile olsa) yenilik karsiti olmadan once bi' detayli arastirsaniz.