Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Değil, piyasanın %20sine sahip bir işletim sistemi ve Windows 10 ile ayrı kesimlere hitap ediyor şu an.
Win 10 da aynı.
Sorun bitmiyorrr
Yetkin
Güncelliği sevdiğimden 11 kullanıyorum yoksa Windows 10'dan 11'e geçmemi destekleyecek bir değişiklik yok. Tek gördüğüm şey daha fazla sistem kullanımı.
Astronotarda
Üstün
Sistem gayet başarılı. Kullanımı eleştirenler genelde güncellemeleri düzenli yapmayanlar, desteklenmeyen sistem kullananlar, Insider kanalları ile vakitlerini geçirenler veya "Windows 11, 10 kopyası" saçmalığına hala inananlardır bana göre. Tabi farklı sistemlerde farklı performans da gösteriyor ki gayet normal. İdeal bir sistemi olan herhangi bir sorun yaşamaz.
Windows 11 eski sisteme benzese de kopyası değildir. (ki Windows 10 ilk yamalarda da 8.1'e çok benziyordu ve insanlar bunu da eleştiriyorlardı. Aynı mantık, klasik insan işte.) HDR'ın daha iyi kullanımı, DirectX 12 Ultimate ve DirectStorage tabanlı özellikler ve dahası Windows 11'i öne geçiriyor.
Ayrıca, Windows 11'e gelen yeni bir özellik onu tüm sistemlerin önüne geçirmeye yetiyor, o da bilgisayarı sıfırlamadan Windows'u komple baştan yükleme özelliği. Moment 5 ile gelen bu özelliği yeni denedim ve cidden tüm sorunlarımı çözdü. Rehberini de bugün yaparım. Artık Windows 11'de format derdi son buldu diyebilirim ben.
Windows 11 eski sisteme benzese de kopyası değildir. (ki Windows 10 ilk yamalarda da 8.1'e çok benziyordu ve insanlar bunu da eleştiriyorlardı. Aynı mantık, klasik insan işte.) HDR'ın daha iyi kullanımı, DirectX 12 Ultimate ve DirectStorage tabanlı özellikler ve dahası Windows 11'i öne geçiriyor.
Ayrıca, Windows 11'e gelen yeni bir özellik onu tüm sistemlerin önüne geçirmeye yetiyor, o da bilgisayarı sıfırlamadan Windows'u komple baştan yükleme özelliği. Moment 5 ile gelen bu özelliği yeni denedim ve cidden tüm sorunlarımı çözdü. Rehberini de bugün yaparım. Artık Windows 11'de format derdi son buldu diyebilirim ben.
Daha fazla sistem kullanımı dediğiniz şey RAM veya daha çok disk kullanımı ise bunlar çok normal, çünkü Windows 11 belleği arkaya alarak gerektiği zaman direkt boşaltılmış olarak veriyor, bu da performansı bir hayli artırıyor.Güncelliği sevdiğimden 11 kullanıyorum yoksa Windows 10'dan 11'e geçmemi destekleyecek bir değişiklik yok. Tek gördüğüm şey daha fazla sistem kullanımı.
Sorun bitmiyorrr
Yetkin
Sistem gayet başarılı. Kullanımı eleştirenler genelde güncellemeleri düzenli yapmayanlar, desteklenmeyen sistem kullananlar, Insider kanalları ile vakitlerini geçirenler veya "Windows 11, 10 kopyası" saçmalığına hala inananlardır bana göre. Tabii farklı sistemlerde farklı performans da gösteriyor ki gayet normal. İdeal bir sistemi olan herhangi bir sorun yaşamaz.
Windows 11 eski sisteme benzese de kopyası değildir. (ki Windows 10 ilk yamalarda da 8.1'e çok benziyordu ve insanlar bunu da eleştiriyorlardı. Aynı mantık, klasik insan işte.) HDR'ın daha iyi kullanımı, DirectX 12 Ultimate ve directstorage tabanlı özellikler ve dahası Windows 11'i öne geçiriyor.
Daha fazla sistem kullanımı dediğiniz şey RAM veya daha çok disk kullanımı ise bunlar çok normal, çünkü Windows 11 belleği arkaya alarak gerektiği zaman direkt boşaltılmış olarak veriyor, bu da performansı bir hayli artırıyor.
Sistemim GTX 1650 i5 10300H 16 GB RAM M.2 SSD. Oyun konusunda sıkıntı yok fakat masaüstünde işlem yaparken hala hantallık var. Windows 11'i ilk günden beri kullanıyorum ama ne kadar güncellenirse güncellensin kesinlikle Windows 10 kadar akıcı olmuyor. Mesela tarayıcıyı bile GTX kartıma eklemeden önce donuyordu. Eski PC de akıcı bir şekilde Windows 10 çalışırken 11 de ölüyordu. Yani güçlü bir sistem istiyor demek istedim.