Sistemim GTX 1650 i5 10300H 16 GB RAM M.2 SSD. Oyun konusunda sıkıntı yok fakat masaüstünde işlem yaparken hala hantallık var. Windows 11'i ilk günden beri kullanıyorum ama ne kadar güncellenirse güncellensin kesinlikle Windows 10 kadar akıcı olmuyor. Mesela tarayıcıyı bile GTX kartıma eklemeden önce donuyordu. Eski PC de akıcı bir şekilde Windows 10 çalışırken 11 de ölüyordu. Yani güçlü bir sistem istiyor demek istedim.
Galiba aynı sistemi kullanıyoruz. Ben aynı özelliklerdeki laptopumda 8 GB RAM ile bile çok rahattım. Şu an 32 GB var, hala rahatım.

Fabrikasyon Orijinal Ayarlı Windows 11:

goerev-yoeneticisi1-jpg.37005

Benim kendi Windows 11 Yapı 22H2 (Windows XP Sabitesine sahip, %86 oranında kararlı sistem):

goerev-yoeneticisi-jpg.37007

Not: Her Windows 11'in "C:\Windows\SysWOW64\" dizininde 32bit Windows 10 İşletim sisteminin mini bir kopyası bulunur. Taskmgr.exe dosyası, Windows 10 işletim sistemlerinde kullanılan klasik görev yöneticisinin kendisidir.

Bende;

1.Windows takas dosyası yoktur.
2.Windows swap (değiş-tokuş) dosyası yoktur.
3.Windows Defender yoktur.
4.Windows Edge yoktur.
5.100'den fazla gereksiz hizmet devre dışıdır. Buna SYSTEM kullanıcısının hizmetleri de dahildir.
6.100'den fazla Windows 98 / 2000/ XP/7/Vista optimasyon Windows kayıt defter, .reg ayarları tek tek uygulanmıştır.
7.Boşta CPU kullanımı %1-%2 arasında, yoğun kullanımda %5 - %24 arasındadır.
8.CPU sıcaklığı kendi Yaz Planı ile frekansı 1,90 GHz. sabitlediğimden düşüktür.
9.Donanım gaming bir pc'dir.
10.SSD sıcaklığı 27 derece santigratı geçmez, oyunlar'da 30-36 arasındadır.
11.İşletim sistemi orijinal lisanslıdır.İstediğim hertürlü değişikliği yapmakta özgürüm...
12.Windows 11'de 150'den fazla telemetri ve Microsoft RAT izleyicileri sistem'den silinmiştir.
13.Windows Update sonsuza kadar kapalıdır.

Eğer ben yapabiliyorsam siz de yaparsınız.

Böylece dengesiz Windows 11'i dengeli Windows XP'ye yaklaştırmış oldum.

Dosya Ekleri

• görev yöneticisi1.webp
    görev yöneticisi1.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 149
  • görev yöneticisi.webp
    görev yöneticisi.webp
    67 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrikasyon Orijinal Ayarlı Windows 11:

goerev-yoeneticisi1-jpg.37005

Benim kendi Windows 11 Yapı 22H2 (Windows XP Sabitesine sahip, %86 oranında kararlı sistem):

goerev-yoeneticisi-jpg.37007

Not: Her Windows 11'in "C:\Windows\SysWOW64\" dizininde 32bit Windows 10 İşletim sisteminin mini bir kopyası bulunur. Taskmgr.exe dosyası, Windows 10 işletim sistemlerinde kullanılan klasik görev yöneticisinin kendisidir.

Bende;

1.Windows takas dosyası yoktur.
2.Windows swap (değiş-tokuş) dosyası yoktur.
3.Windows Defender yoktur.
4.Windows Edge yoktur.
5.100'den fazla gereksiz hizmet devre dışıdır. Buna SYSTEM kullanıcısının hizmetleri de dahildir.
6.100'den fazla Windows 98 / 2000/ XP/7/Vista optimasyon Windows kayıt defter, .reg ayarları tek tek uygulanmıştır.
7.Boşta CPU kullanımı %1-%2 arasında, yoğun kullanımda %5 - %24 arasındadır.
8.CPU sıcaklığı kendi Yaz Planı ile frekansı 1,90 GHz. sabitlediğimden düşüktür.
9.Donanım gaming bir pc'dir.
10.SSD sıcaklığı 27 derece santigratı geçmez, oyunlar'da 30-36 arasındadır.
11.İşletim sistemi orijinal lisanslıdır.İstediğim hertürlü değişikliği yapmakta özgürüm...
12.Windows 11'de 150'den fazla telemetri ve Microsoft RAT izleyicileri sistem'den silinmiştir.
13.Windows Update sonsuza kadar kapalıdır.

Eğer ben yapabiliyorsam siz de yaparsınız.

Böylece dengesiz Windows 11'i dengeli Windows XP'ye yaklaştırmış oldum.
Bunu buraya atmanızın sebebi ne? Burada Microsoft'un orijinal işletim sistemini tartışıyoruz.
Ayrıca bu teknik olarak Windows 11 değil, eski görünümleri getirmek sistemi daha stabil yapmaz. Aksine güncelleme geldiğinde sistemin bozulma şansını artırır.

Ayrıca Windows 11'de yüksek bellek kullanımı çok normal, belleği arkaya alarak gerektiği zaman boşaltıyor sistem, böylece stabilite sağlıyor. Kullanımların düşük olması asla en iyisi olduğu anlamına gelmez.

Bunu buraya atmanızın sebebi ne? Burada Microsoft'un orijinal işletim sistemini tartışıyoruz.
Ayrıca bu teknik olarak Windows 11 değil, eski görünümleri getirmek sistemi daha stabil yapmaz. Aksine güncelleme geldiğinde sistemin bozulma şansını artırır.

Ayrıca Windows 11'de yüksek bellek kullanımı çok normal, belleği arkaya alarak gerektiği zaman boşaltıyor sistem, böylece stabilite sağlıyor. Kullanımların düşük olması asla en iyisi olduğu anlamına gelmez.
Kesinlikle yanılgı içerisindesiniz.

Güncel bir sistemi birçok tweak ve optimasyon aracı ile en stabil sistem'e çevirebilmek mümkün.Çünkü temel'deki NT Kernel yıllardır aynı mimarisel yapılanmaya ait.

Ben kurduğum sistemleri asla güncellemem eğer güncelleyeceksem, güncellemeleri (.msu dosyaları) tek tek sistem'e indirir, bir klasör içinde , .bat dosyası yardımı (dosyanın içinde dos betiği vardır.) sırasıyla , sisteme kurdururum.

Tam tersi bana göre, bir sistem ne az ram kullanırsa o kadar iyi'dir ve kararlı bir yapıya sahiptir.

Kesinlikle yanılgı içerisindesiniz.

Güncel bir sistemi birçok tweak ve optimasyon aracı ile en stabil sistem'e çevirebilmek mümkün.Çünkü temel'deki NT Kernel yıllardır aynı mimarisel yapılanmaya ait.

Ben kurduğum sistemleri asla güncellemem eğer güncelleyeceksem, güncellemeleri (.msu dosyaları) tek tek sistem'e indirir, bir klasör içinde , .bat dosyası yardımı (dosyanın içinde dos betiği vardır.) sırasıyla , sisteme kurdururum.

Tam tersi bana göre, bir sistem ne az ram kullanırsa o kadar iyi'dir ve kararlı bir yapıya sahiptir.
Bir sistem RAM'i ne kadar az kullanırsa değil, ne kadar iyi kullanırsa stabil bir sistemdir.

Tweakleri kullanmak sakıncalıdır ve günlük kullanıcılara asla tavsiye edilmez.

Güncel olmayan bir sistem güvenlikten yoksuldur ve günlük kullanıcılar el ile indirmeye uğraşmazlar veya nasıl yapacaklarını çözemeyebilirler, ki size güncelleme veren bir dağıtım kanalı varken ben de ekstra zahmete girmek istemem.

Windows 11 belleğin belirli miktarını uygulamalar açtıkça depolar ve eğer bu uygulamalar yeniden açılacak olursa ekstra çaba göstermeden daha hızlı tepki verir. Bu kadar basit.

1713378492848.webp

Neden diğer kullanımların çok fazla diye soracak olursanız arkada oyunum açık.

Bir sistem RAM'i ne kadar az kullanırsa değil, ne kadar iyi kullanırsa stabil bir sistemdir.

Tweakleri kullanmak sakıncalıdır ve günlük kullanıcılara asla tavsiye edilmez.

Güncel olmayan bir sistem güvenlikten yoksuldur ve günlük kullanıcılar el ile indirmeye uğraşmazlar veya nasıl yapacaklarını çözemeyebilirler, ki size güncelleme veren bir dağıtım kanalı varken ben de ekstra zahmete girmek istemem.

Windows 11 belleğin belirli miktarını uygulamalar açtıkça depolar ve eğer bu uygulamalar yeniden açılacak olursa ekstra çaba göstermeden daha hızlı tepki verir. Bu kadar basit.

Eki Görüntüle 37105
Neden diğer kullanımların çok fazla diye soracak olursanız arkada oyunum açık.
Arka planda oyun olduğunu fark ettim Nvida GPU'su sıcaklığından anladım....

Ben yıllardır (yaklaşık 27-28 yıl) yukarıda anlattığım gibi Windows sistemleri kullandım, daha bir kez olsun ne saldırıya uğradım, ne de virüs yedim....Kısacası her yiğidin/zeynanın yoğurt içmesi farklıdır.

Arka planda oyun olduğunu fark ettim Nvida GPU'su sıcaklığından anladım....

Ben yıllardır (yaklaşık 27-28 yıl) yukarıda anlattığım gibi Windows sistemleri kullandım, daha bir kez olsun ne saldırıya uğradım, ne de virüs yedim....Kısacası her yiğidin/zeynanın yoğurt içmesi farklıdır.
27-28 yıldır Windows tweakleri vardı yani? Hocam Windows 98 - 2000 dönemleri ben tweak olduğunu hatırlamıyorum ama siz bilirsiniz.
Ayrıca GPU sıcaklığım genelde o kadar yükselmiyor, soğutma modunu açmayı unutmuşum.

Ve bu konu "her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır" bilmem ne atasözlerine gitmiyor. Konu Windows 11 başarısız oldu mu olduysa neden oldu konusu. Buraya yok o tweaki yaparsak yok şunu kaldırırsak diye konuşsaydık Windows 11 performans sürümü diye sürülen 3.parti sistemleri konuşurduk. Burada günlük kullanım konuşuluyor, ben günlük bir kullanıcı olmasam da aşırı derine dalmadan da kullanabilen bir insanım ve Windows 11 benim oyunlarımı, derslerimi, Adobe programlarımı hiç etkilemedi ve ufak tefek sorunlar hariç hiç sorun yaşamadım. Ki ufak tefek sorunlar da genelde sonraki güncellemede düzeliyor.

Konu Windows 11 başarısız oldu mu olduysa neden oldu konusu.
İşte tam da bu neden dolayı (daha doğrusu kendimi ifade edemediğim durumdan ) dolayı....

Ram kullanımı düşük
Disk kullanımı düşük
Sadece içinde olması gereken hizmetlerin olduğu
bir Windows 11 stabildir.Tam tersi ise kullanıcıların şikayetlerinden oluşan tablo'dur.

Hocam Windows 98 - 2000 dönemleri ben tweak olduğunu hatırlamıyorum

Ekran görüntüsünü aşağıya atıyorum incelersin.

WinGuides.com - Windows Registry Guide
Copyright (C) 1998-2001
All Rights Reserved.

Dosya Ekleri

• NT Windows 2003.webp
    NT Windows 2003.webp
    141 KB · Görüntüleme: 57
İşte tam da bu neden dolayı (daha doğrusu kendimi ifade edemediğim durumdan ) dolayı....

Ram kullanımı düşük
Disk kullanımı düşük
Sadece içinde olması gereken hizmetlerin olduğu
bir Windows 11 stabildir.Tam tersi ise kullanıcıların şikayetlerinden oluşan tablo'dur.

Ekran görüntüsünü aşağıya atıyorum incelersin.

WinGuides.com - Windows Registry Guide
Copyright (C) 1998-2001
All Rights Reserved.
İçinde olması gereken hizmetler kullanıma göre değişir. Zaten bu yüzden Windows 11 pek çok varyasyona bölünür. Home içinde gereksiz hizmet bulundurmaz. Home Single Language gereksiz dil bile bulundurmuyor. Pro kullanan da zaten ne yaptığının farkındadır. RAM kullanımı gayet normal, disk kullanımı da HDD kullanmıyorsanız zaten boş yere artmaz.

İçinde olması gereken hizmetler kullanıma göre değişir. Zaten bu yüzden Windows 11 pek çok varyasyona bölünür. Home içinde gereksiz hizmet bulundurmaz. Home Single Language gereksiz dil bile bulundurmuyor. Pro kullanan da zaten ne yaptığının farkındadır. RAM kullanımı gayet normal, disk kullanımı da HDD kullanmıyorsanız zaten boş yere artmaz.
Bu tartışma uzar da uzar...Windows 11'in başarısız olmasının temelinde Microsoft'un kullanıcı odaklı yaklaşımının , müşteri yaklaşıma dönüşmesi yatar.Bu yeni anlayışa göre bizler birer "kobay fare'yiz" , bize sistem dayatılır, ve bu sistemin içinden kişisel veriler toplanır, paraya dönüştürülür.

Microsoft'un umrunda değildir çıkarttığı sistemin sağlamlığı....Olayın özü de sözü de temeli de budur.Sözün bittiği yerdir burası (bana göre)