birkanoztrk 57

Başarılı
Merhaba. Sistemim çift monitör, AMD 6800XT, Ryzen 7 5700X3D ve 980 Pro 1TB SSD’den oluşuyor. Windows 11 kullanıyorum. Normalde bir sorun yoktu, ama son 2 gündür Valorant ve Elden Ring’de herhangi bir işlem yaptığımda, Windows tuşuna bastığımda veya Alt+Tab yaptığımda bilgisayar komple donuyor; mouse dahil hiçbir şey çalışmıyor. Kasadan direkt kapatıp açarak düzeltiyorum. Kısacası çöküyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır ve şu komutu git:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

İşlem tamamen bittikten sonra PC'yi yeniden başlat.
1755339739249.webp

2 dakikadır böyle çalışıyor mudur acaba?

Sisteminiz donuyor mu yoksa birkaç kez daha alt+tab yapınca gene oyun ekranı geliyor mu? Bende de buna benzer bir sorun vardı, tam ekran olarak oynadığım oyunda, özellikle Valorant'ta, alt+tab atınca ekran donuyordu, birkaç kez daha alt+tab deneyince gene Valorant ekranı geliyordu. Bunun için tam ekran yerine pencereli tam ekran modunda oynuyordum. Sizinki de buna benzer bir sorunsa pencereli tam ekrana alarak bir deneyin isterseniz.

birazdan orada bir dolma çubuğu çıkması lazım hocam, az daha bekleyin.
Yaptım hocam bakalım deneyeceğim tekrardan.
Sisteminiz donuyor mu yoksa birkaç kez daha alt+tab yapınca gene oyun ekranı geliyor mu? Bende de buna benzer bir sorun vardı, tam ekran olarak oynadığım oyunda, özellikle Valorant'ta, alt+tab atınca ekran donuyordu, birkaç kez daha alt+tab deneyince gene Valorant ekranı geliyordu. Bunun için tam ekran yerine pencereli tam ekran modunda oynuyordum. Sizinki de buna benzer bir sorunsa pencereli tam ekrana alarak bir deneyin isterseniz.
Hocam ben de oyunları full penceresiz tam ekrandan oynuyorum ve birkaç kez alt+tab yapınca geri gelmiyor bildiğiniz pc çöküyor sabit ekran şeklinde. Garip bir şey var ama bakalım hayırlısı.