Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sherlock_Holmes

Çalışkan
Herkese selam, iyi akşamlar. Ben bugün Windows 11'e geçtim fakat laptop'um boştayken sürekli restart atıyor. Bu, Windows 10 kurulu iken pil gücü ile çalışmadığında da oluyordu. Şimdi pil gücünde olmasına rağmen atıyor. Oyun açtığımda 40 dakika menüde beklettim, bir kere bile restart atmadı. Ama boşta öyle değil. Bugün SSD değişimi de yaptım. Ayrıca RAM'leri de test ettim ve hiç sorun algılanmadı. Bilgisi olan varsa lütfen yardım edebilir mi? Çünkü çok canımı sıkıyor.

Sistem:
  • Amd Ryzen 7 6800H
  • Rtx 3060
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD

@Recep Baltaş hocam sizin faydanız çok olur müsaitseniz.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam sorun yüksek ihtimalle çözüldü sizin ilk tavsiyeniz sayesinde. Tüm özellikleri extra performans maksimum tarzı seçeneklere aldım. Gerek NVIDIA Control panel olsun. Gerek Windows ayarları olsun. Gerek Denetim Masası'ndan güç ayarları olsun. Neredeyse bir buçuk saati devirdim hala olmadı. 2 saat sonunda tekrar güncelleyeceğim. Yardımlarınız için hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Belki kontrol etmişsinizdir ama mesajınızda eksik olduğu için sormak istiyorum, sıcaklık değerlerini kontrol ettiniz mi acaba? İşlemci ısındığı içinde kendini yeniden başlatma söz konusu olabilir.
Ayrıca; Win + X > olay görüntüleyici > Windows günlükleri > sistem yeniden başlama saatine denk gelen bir kritik hata varsa kontrol edebilirsiniz

Dosya Ekleri

• IMG_20250923_230208.webp
    IMG_20250923_230208.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250923_230152.webp
    IMG_20250923_230152.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı güvenli mod ya da temiz önyükleme modunda başlatın ve boşta bırakın. Hala reset atıyorsa donanımsal problem kuvvetli ihtimal eğer atmıyorsa sorun bir yazılım, sürücü veya hizmet olabilir.

İlettiğiniz görüntüyü kontrol ettiğimde "The Secure Boot Update failed to Update a Secure Boot variable with the error" bu hata Secure Boot değişkeni güncellenemedi anlamına geliyor. Bu tek başına sistemin reset atmasına neden olmayabilir. Bu sebepten dolayı üstteki seçenekleri sundum size.

Hocam ağ ile etkinleştirdim fark eder mi?

Hocam ağsız başlattım bekledim 3 dakika sonra yine attı. Bugün bilgisayarcı da baktığında ben başka bir hata göremedim demişti bir de orada sürücüleri yüklerken şarkı falan açmıştı hiç atmıyordu. Eve gelince oldu olan.

Sanmıyorum ama kontrol etmek isterseniz Ethernet veya Wi-Fi bağlantısını kesebilirsiniz. Sürücüleriniz doğru ve güncel olarak yüklenmemiş olabilir mi? Bilgisayarcı o an yüklediği için bir hata almamış olabilir fakat reset sonrasında sürücüler tam anlamıyla çalışma sağlayacağı için çakışıyor olabilir.

Hocam sürücülerin doğru yüklendiğinin hepsinin nasıl teyit edebilirim? Mesela Aygıt Yöneticisi'nde ünlem olan yok.

Hocam 3 tane minidump dosyam var, ikisinde driverlı bir şeyler var ama hangi driver ben okuyamıyorum çok. Dilerseniz tekrardan minidump dosyamı paylaşayım sizinle. İlk attığım herkese açık değil.

Tabii paylaşabilirsiniz, genelde bilgisayarcılar Driver Booster vb. uygulamalar ile sürüleri günceller anakart modeline dikkat etmezler.
Temiz bir kurulum yapma şansınız var mı? Recep abinin birçok videosu var format konusunda.