Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sherlock_Holmes

Çalışkan
Herkese selam, iyi akşamlar. Ben bugün Windows 11'e geçtim fakat laptop'um boştayken sürekli restart atıyor. Bu, Windows 10 kurulu iken pil gücü ile çalışmadığında da oluyordu. Şimdi pil gücünde olmasına rağmen atıyor. Oyun açtığımda 40 dakika menüde beklettim, bir kere bile restart atmadı. Ama boşta öyle değil. Bugün SSD değişimi de yaptım. Ayrıca RAM'leri de test ettim ve hiç sorun algılanmadı. Bilgisi olan varsa lütfen yardım edebilir mi? Çünkü çok canımı sıkıyor.

Sistem:
  • Amd Ryzen 7 6800H
  • Rtx 3060
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD

@Recep Baltaş hocam sizin faydanız çok olur müsaitseniz.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam sorun yüksek ihtimalle çözüldü sizin ilk tavsiyeniz sayesinde. Tüm özellikleri extra performans maksimum tarzı seçeneklere aldım. Gerek NVIDIA Control panel olsun. Gerek Windows ayarları olsun. Gerek Denetim Masası'ndan güç ayarları olsun. Neredeyse bir buçuk saati devirdim hala olmadı. 2 saat sonunda tekrar güncelleyeceğim. Yardımlarınız için hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Hocam paylaşacağım şimdi. Siz bakın sonra ne yapabilirim söyleyin.

İlk açınca bile mavi ekrana atıyor hocam böyle bir şey olamaz.

Hocam indirince RAR dosyası iniyor içinde 3 tane minidump dosyası olması lazım.
Ek olarak 2 sene Windows 10 kullandım hocam hiçbir zaman şarjda yana güçteyken böyle yapmamıştı. Bunla da alakalı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu an iş yerinde olduğum için kontrol edemiyorum ama size önerim Windows'un sitesinden dilerseniz 11 veya 10 indirip temiz bir kurulum yapmanızdan yana, ayrıca anakart modelinizi ve ekran kartı modelinizi aratıp kendi güncellemelerini elle yapmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam minidump dosyalarını incelediğiniz zaman bana haber verin. Sizin yorumunuza göre ilerleyelim. Ek olarak ASUS servisini de arayıp mail attım. Onlar da çözüm önerilerine bakıp bir şeyler önerebileceklerini söyledi. En kısa zamanınızda cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar hocam.

USB pil tasarrufunu kapattım hocam doğru mudur?

Hocam dediğiniz yaptım bu sefer 30 dk dayandı ama yine yaptı.

Hocam Armoury Create'i açtığımda GPU için olağanüstü güç tasarrufu diyor her satırında sonra da sıklık sıcaklık kısmı yazıyor. Onunla alakalı olabilir mi?

USB pil tasarrufunu kapattım hocam doğru mudur?

Hocam dediğiniz yaptım bu sefer 30 dk dayandı ama yine yaptı.

Hocam Armoury Create'i açtığımda GPU için olağanüstü güç tasarrufu diyor her satırında sonra da sıklık sıcaklık kısmı yazıyor. Onunla alakalı olabilir mi?
Bence Armory yazılımını bir sil.

Hocam sorun yüksek ihtimalle çözüldü sizin ilk tavsiyeniz sayesinde. Tüm özellikleri extra performans maksimum tarzı seçeneklere aldım. Gerek NVIDIA Control panel olsun. Gerek Windows ayarları olsun. Gerek Denetim Masası'ndan güç ayarları olsun. Neredeyse bir buçuk saati devirdim hala olmadı. 2 saat sonunda tekrar güncelleyeceğim. Yardımlarınız için hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam sağ olun var olun. Meğer sıkıntı güç tasarrufundaymış.