yigitv99

Uzman
Yer
Samsun
Merhaba. Bildiğiniz üzere Windows 10 desteği ekim ayında sona eriyor. Windows 11 iyi bir seçenek gibi gözükse de sistemde ağırlık yapıyor. Windows 11'i nasıl hafifleştiririz sorusuna az çok bilgi toplayarak debloat yapabileceğimizi buldum. Peki bu büyük bir etki sağlar mı, fark ettirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bildiğiniz üzere Windows 10 desteği ekim ayında sona eriyor. Windows 11 iyi bir seçenek gibi gözükse de sistemde ağırlık yapıyor. Windows 11'i nasıl hafifleştiririz sorusuna az çok bilgi toplayarak debloat yapabileceğimizi buldum. Peki bu büyük bir etki sağlar mı, fark ettirir mi?

Debload ta bilesenler aktif oldugundan en iyi çozum ISO'dan yapmaktır.

Tamamen seninle aynı düşüncelerle dün ve bugün Windows 11 e geçişle meşguldüm. Ben de debloat işlemini yeni öğrendim son günlerde. Temiz kurulum ve ardından CTT WinUtil ile debloat yaptım, hatta bu tool ile Edge ve Microsoft Store bir türlü silinmedi. Farklı yöntemlerle (Bat dosyası vb.) bir şekilde sildim ancak şu an pek memnun olduğum söylenemez. Bir yavaşlık var gibi sanki, herhangi bir şeye çift tıklıyorum birkaç saniye gecikmeli açılıyor her şey. Masaüstündeki "Yenile" bile gecikmeli oluyor gibi hissiyat var.

Uğraşmak sıktı, biraz takılayım daha sonra bu LTSC olanlardan birine geçicem sanırım.

Son düzenleme:
Ne kadar debloat yaparsanız yapın LTSC sürümleri gibi hızlı çalışmıyor arkadaşlar. Bundan emin olabilirsiniz. Bizzat deneyimledim. Windows 10 LTSC 2021 sürümü HDD disklerde bile kabul edilebilir hızda çalışıyor.

Sistemin yeterliyse hiç uğraşma. Kendim kaç kere test ettim, neredeyse hiçbir fark olmuyor oyunlardaki fps değerlerinde. Windows'ta ummadığın yerlerde saçma hatalarla karşılaşabiliyorsun.

Sistem iyiyse bu durumu takinti haline getirmeye gerek yok. Ben sadece kullanmadigim uygulamalari siliyorum; haritalar, gazete, oyun yardimi, geri bildirim merkezi vb. gibi. Ve biraz sadelestirme ayarlari yeterli oluyor.

Winutil ile debloat edip kullanıyorum, daha derin yollar da mevcut fakat pek gerek duynuyorum. Ek olarak pek windowsa ihtiyacım olmuyor sadece rekabetçi oyun gireceksem lazım oluyor.