Kafayı yiyeceğim hocam debloat yaptım gene sakat çalışıyor donma var biz 10 bitince ne yapacağız.
Ben de seninle aynı kafadaydım eskiden takıntı haline geliyor bir süre sonra, sanırım sende de bu hale gelmiş. Düz temiz kurulum yap. Rufus ile USB belleğe Windows11 iso dosyasını yazdır ve kurulumu tamamla. Debloat'la falan uğraşma. Başlangıçta açılan uygulamaları kapatsan, ayarlardan da gereksiz ayarları kapatsan yeterli. CTT falan kullanma, regedit'e girme. Anlamışsındır demek istediğimi. Windows üzerinden kapatabildiklerini kapat gerisini elleme, sorun yaşamazsın. Ben de aynı şekilde kullanıyorum. OneDrive'ı mesela denetim masasından kaldırabilirsin ama Edge kaldırılmıyor mesela dursun ne zararı var? GameBar mesela performansı düşürüyor falan diyorlar, ben açık ve kapalı şekilde birçok oyunda test gerçekleştirdim, hiçbir fark yok. Windows'a gömülü geliyor zaten bu uygulamalar.
Herkes farklı bir şey diyor bu konu hakkında. Sistemin kötü olsa tamam uğraş derim ama bir fayda etmeyecek debloat falan.

Son düzenleme:
Ben de seninle aynı kafadaydım eskiden takıntı haline geliyor bir süre sonra, sanırım sende de bu hale gelmiş. Düz temiz kurulum yap. Rufus ile USB belleğe Windows 11 ISO dosyasını yazdır ve kurulumu tamamla. Debloat'la falan uğraşma. Başlangıçta açılan uygulamaları kapatsan, ayarlardan da gereksiz ayarları kapatsan yeterli. Ctt falan kullanma, Regedit'e girme. Anlamışsındır demek istediğimi. Windows üzerinden kapatabildiklerini kapat gerisini elleme, sorun yaşamazsın. Ben de aynı şekilde kullanıyorum. OneDrive'ı mesela Denetim Masası'ndan kaldırabilirsin ama Edge kaldırılmıyor mesela dursun ne zararı var? Gamebar mesela performansı düşürüyor falan diyorlar, ben açık ve kapalı şekilde birçok oyunda test gerçekleştirdim, hiçbir fark yok. Windows'a gömülü geliyor zaten bu uygulamalar.
Herkes farklı bir şey diyor bu konu hakkında. Sistemin kötü olsa tamam uğraş derim ama bir fayda etmeyecek debloat falan.

Wallpaper Engine ve trasculentb kullanıyorum yavaşladığını hissediyorsun aklımda LTSC de var ama oda uygun değil pek.

Wallpaper Engine ve trasculentb kullanıyorum yavaşladığını hissediyorsun aklımda LTSC de var ama oda uygun değil pek.

Ne demek istediğini elbet anlıyorum ama lakin sorun şu ki 10'daki hissiyatı vermiyor Windows 11 yapılacak bir şey yok ama benim gibi bir sürü insan var eminim ama Microsoft Windows 10'nun desteğini kesmeseydi böyle bir sorun olmayacaktı her alanda baktığımda Windows 10 önde FPS olsun hız olsun bilmiyorum açıkçası ne olacak.

Ben de seninle aynı kafadaydım eskiden takıntı haline geliyor bir süre sonra, sanırım sende de bu hale gelmiş. Düz temiz kurulum yap. Rufus ile USB belleğe Windows 11 ISO dosyasını yazdır ve kurulumu tamamla. Debloat'la falan uğraşma. Başlangıçta açılan uygulamaları kapatsan, ayarlardan da gereksiz ayarları kapatsan yeterli. Ctt falan kullanma, Regedit'e girme. Anlamışsındır demek istediğimi. Windows üzerinden kapatabildiklerini kapat gerisini elleme, sorun yaşamazsın. Ben de aynı şekilde kullanıyorum. OneDrive'ı mesela Denetim Masası'ndan kaldırabilirsin ama Edge kaldırılmıyor mesela dursun ne zararı var? Gamebar mesela performansı düşürüyor falan diyorlar, ben açık ve kapalı şekilde birçok oyunda test gerçekleştirdim, hiçbir fark yok. Windows'a gömülü geliyor zaten bu uygulamalar.

O zaman Windows 11 kurak düz sonra hayırlısı gerisi debloata gerek yok.