Cemo

Çalışkan
Merhaba,

Yaşadığım sorun özetle şu şekildedir: Sistemimde Windows 10 Pro yüklüydü ve 23H2 güncellemesi yüklenmiyordu. Uzun uğraşlar sonucu bu sorunu çözemedim, bu yüzden format atarak Windows 11 yüklemeye karar verdim.

Ancak, yükleme sonrası tüm sürücülerimi ve güncellemelerimi, format atmadan önceki oyun ayarlarımı ve NVIDIA ayarlarımı doğru bir şekilde yapmama rağmen, önceki 350-400 FPS'lik performansımın yerine 200-250 FPS civarlarında bir performans alıyorum. (Bu sorunla ilgili olarak son iki gündür forumlarda ve YouTube videolarında araştırmalar yapıyorum. Aynı sorunu yaşayanlar var, ancak sunulan çözümler işe yaramıyor.) Ek olarak, Windows 10 kurulu iken de FPS problemi mevcuttu; 4060 ekran kartına sahip bir arkadaşım, düşük ayarlarda benden 50-75 FPS daha yüksek alıyordu. Windows 11'e geçtikten sonra ise performans daha da düştü.

Konuya dair yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi Sosyaller.

Windows 10, 22H2'den sonrasını almıyor ki? Yani 23H2 veya 24H2 yok.
Yükseltmeyle geçilen Windows'lar stabilitesini kaybediyor.
Windows 11 hala problemli ayrıca.
Güncellemeseydin.
Format at tekrar Windows 10'a dön.
Merhaba,

Yaşadığım sorun özetle şu şekildedir: Sistemimde Windows 10 Pro yüklüydü ve 23H2 güncellemesi yüklenmiyordu. Uzun uğraşlar sonucu bu sorunu çözemedim, bu yüzden format atarak Windows 11 yüklemeye karar verdim.

Ancak, yükleme sonrası tüm sürücülerimi ve güncellemelerimi, format atmadan önceki oyun ayarlarımı ve NVIDIA ayarlarımı doğru bir şekilde yapmama rağmen, önceki 350-400 FPS'lik performansımın yerine 200-250 FPS civarlarında bir performans alıyorum. (Bu sorunla ilgili olarak son iki gündür forumlarda ve YouTube videolarında araştırmalar yapıyorum. Aynı sorunu yaşayanlar var, ancak sunulan çözümler işe yaramıyor.) Ek olarak, Windows 10 kurulu iken de FPS problemi mevcuttu; 4060 ekran kartına sahip bir arkadaşım, düşük ayarlarda benden 50-75 FPS daha yüksek alıyordu. Windows 11'e geçtikten sonra ise performans daha da düştü.

Konuya dair yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim, herkese iyi Sosyaller.

Windows 10, 22H2'den sonrasını almıyor ki? Yani 23H2 veya 24H2 yok.
Yükseltmeyle geçilen Windows'lar stabilitesini kaybediyor.
Windows 11 hala problemli ayrıca.
Güncellemeseydin.
Format at tekrar Windows 10'a dön.
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
Güncelleyemediğim için format atıp direkt W11 kurdum yani W10 dan W11 e geçmedim.
Yanlış hatırlıyor olabilirim 22H2 ya da 23H3 dü ve zaten W10 yüklüyken de tam performans alamıyordum.

Yanına Dual boot Windows 10 kurup birebir aynı oyunda birebir aynı ayarlarla aldığın performansı paylaşır mısın?
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler Recep bey.

Tabi yorum ve destek yapılabilmesi için veri de gerek. Dediğiniz işlemi yapabileceğimi sanmıyorum. W11 işletim sistemini kurarken videolarınızı izleyerek yaptım. Sistemim yeni aldığımdan beri çeşitli sorunlar yaşatıyor, sanırım teknik servis ile çözdüreceğim. Aynı sorunu yaşayıp çözüm ve tavsiyede bulunması için çözüldü yapmasam sorun olur mu ?

Son düzenleme:
Windows 11 kullanıyorum son güncellemeleri yapmamın ardından ben de performans düşüklüğü yaşıyorum. Sistemim size nazaran daha kötü olduğu için normal karşılamıştım, hatta etrafta benden başka bu tarz bir yorum yapan görmediğim için pek önemsememiştim. Elbette olası çözüm Windows 10'a geri dönmek olabilir ama bunun dışında NVIDIA sürücünüzü düzgünce temizledikten sonra son sürümler değil de birkaç ay önceki daha stabil sürümlere güncellemeyi deneyebilir misiniz? Son zamanlardaki NVIDIA sürücüleri sıkıntılıydı hatırladığım kadarıyla.

4060 ekran kartına sahip bir arkadaşım, düşük ayarlarda benden 50-75 FPS daha yüksek alıyordu.

Marka, model olarak birebir aynı kart olsa dahi bazı durumlarda OC ayarları ve FPS değerleri aynı olmayabiliyor ama sizde fark çok fazla görünüyor. Eğer kart birebir aynı ise işlemci farkı da ön planda olabilir. Diyelim ki birebir aynı bilgisayara sahipsiniz, o zaman tamamen sıfırlanmış ve hazırlanmış bir Windows ile test yapıp, ekran kartı ve işlemci kullanımını ve derecelerini gözlemlemeniz, ona göre sorunlu parçayı bulup tamir ettirmeyi deneyebilirsiniz.

Ha bunun dışında güncellemelerle alakalı mı, onun için daha çok yorum veya veri lazım diye düşünüyorum. Ya da internetteki çözümlerden denemeye devam...

Windows 11 kullanıyorum son güncellemeleri yapmamın ardından ben de performans düşüklüğü yaşıyorum. Sistemim size nazaran daha kötü olduğu için normal karşılamıştım, hatta etrafta benden başka bu tarz bir yorum yapan görmediğim için pek önemsememiştim. Elbette olası çözüm Windows 10'a geri dönmek olabilir ama bunun dışında NVIDIA sürücünüzü düzgünce temizledikten sonra son sürümler değil de birkaç ay önceki daha stabil sürümlere güncellemeyi deneyebilir misiniz? Son zamanlardaki NVIDIA sürücüleri sıkıntılıydı hatırladığım kadarıyla.

Marka, model olarak birebir aynı kart olsa dahi bazı durumlarda OC ayarları ve FPS değerleri aynı olmayabiliyor ama sizde fark çok fazla görünüyor. Eğer kart birebir aynı ise işlemci farkı da ön planda olabilir. Diyelim ki birebir aynı bilgisayara sahipsiniz, o zaman tamamen sıfırlanmış ve hazırlanmış bir Windows ile test yapıp, ekran kartı ve işlemci kullanımını ve derecelerini gözlemlemeniz, ona göre sorunlu parçayı bulup tamir ettirmeyi deneyebilirsiniz.

Ha bunun dışında güncellemelerle alakalı mı, onun için daha çok yorum veya veri lazım diye düşünüyorum. Ya da internetteki çözümlerden denemeye devam...
Teşekkür ederim bilgi ve tavsiyeleriniz için. Kıyaslama yaptığım sistemle driverler aynı.
W11 geçmeden önce arada ki farkı işlemciden kaynaklıdır diye en kötü işlemciyi upgrade yaparım diyordum.
W11 geçince fps daha da düşüşlere geçti. Bilmediğim için kafamı kurcalayan şeylerden biride, format sonrası tekrar kurulum yaptıktan sonra biosda bir ayar gerekiyor mu? Orada aktif etmem gereken bir ayar var mı ? Sürüm olarak güncel.

Teşekkür ederim bilgi ve tavsiyeleriniz için. Kıyaslama yaptığım sistemle sürücüler aynı.
Windows 11 geçmeden önce arada ki farkı işlemciden kaynaklıdır diye en kötü işlemciyi upgrade yaparım diyordum.
Windows 11 geçince FPS daha da düşüşlere geçti. Bilmediğim için kafamı kurcalayan şeylerden biride, format sonrası tekrar kurulum yaptıktan sonra BIOS'da bir ayar gerekiyor mu? Orada aktif etmem gereken bir ayar var mı? Sürüm olarak güncel.

Hocam benim problemimde seninki gibi 11 de aynı driverlar var ve BIOS vs her şey güncel ama 11'deki CS FPS'si -70 daha az 10a göre ama ekran kartlı tabanlı yani Forza Cyberpunk'ta +20 daha fazla çok garip ben temiz kurulum ile geçmeme rağmen böyle oldu.