Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

byderdo

Uzman
Merhaba,
Arkadaşlar 4 gündür Windows 11'e geçmiştim Windows 11 Pro kurmuştum Windows 10 da 240 üstü FPS alırken CS2 de Windows 11 Pro da 110 FPS falan alıyordum.
Şunu da ekleyeyim bu FPS sorunu yaşadığımdan 3 kere format attım Windows 11 Pro ses sürücüleri normal driverlar herhangi bir çakışma var mı yok mu anlamaya çalıştım en son bugün Windows 11 Home denemek istedim ve sorun çözüldü nedenini bilmediğim halde Windows 11 Pro da 80-110 FPS zor alırken Windows 11 Home'da 240 FPS çok rahat gördüm rahatladı bilgisayar.

Windows 11'e gecen arkadaşlara tavsiyem Windows 11 Pro kurmayın

Kısa özet: Windows 11 Pro kurmayın Windows 11 base kurun.
Ekran kartı: XFX 6800XT.
İşlemci: Ryzen 7800X3D.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle Home kurarken driverları, .net ve C++ ları düzgün kurduğunuz için Pro'ya göre daha iyi FPS verdi.

Windows 11 Pro da driverları kurup denedim, sonra kurmayıp denedim, sonuç aynı. Sonra çekirdek yalıtım falan filan bütün ayarları kapatdım debloat falan hiçbir yardımı olmadı

Çözüm kısa ve net: Windows 11 base.

Dalgınlığa gelip farklı bir şekilde kurma ihtimaliniz yok mu? Home ve Pro arasında RAM farkı az var ama sisteminize bakarak o kadar düşük FPS vermemesi lazımdı.

Hangi ayarlarda oyunuyorsunuz bilmiyorum ama RX 6700 ve 5600X ile ben de 240 FPS ortalamaya çıkabiliyorum. Yani demem o ki farklı bir durum var gibi bence. Ayrıca Windows 11 Pro kullanıyorum.