25702

Becerikli
Geçenlerde 2 kere USB'den kısayol virüsü girdi, o zaman sadece Windows Defender vardı ve çok geç uyardı. Yükleyeceğim antivirüs programı ücretsiz olsun ve daima USB takıldığında tarama yapsın istiyorum.

Ücretsiz olan adam akıllı olan bir tek BitDefender var. Malwarebytes ise ücretsiz sürümü işe yarayacağı sanmam sadece siz taramaya tıklayınca yapıyor.

Windows Defender, reklam engelleyici destekli tarayıcı ve bilinçli kullanıcı.

Linç yemeğe hazırım.

Normalde bana da yetiyor zaten bir şey yükleyeceksem önce telefondan yükler kontrol edip bilgisayarda yüklerim. Ama işte flash belleklere karşı çok savunmasız.

Aslında yapmanız gereken şey USB'nizi gördüğünüz her yere takmamak. Windows Defender kendi başına yeterli artık.

Atölyede hocaya güvendim normalde takmam zaten.

Neden linç yiyesiniz ki? Gayet dengeli bir öneride bulundunuz. Windows Defender eski sürümlere oranla kendini çok geliştirdi. Kaspersky Free'nin de piyasadan kalkmasıyla ben de ücretsiz AV olarak Windows Defender önermeye başladım. En mantıklısı o çünkü. Diğer dedikleriniz de aynı şekilde çok önemli.

Ek olarak Windows Defender yanına gerekli durumlarda kullanmak adına birkaç bağımsız tarama aracı indirmenizi öneririm. ESET Online Scanner, Emsisoft Emergency Kit, Hitmanpro, Norton Power Eraser gibi.