Sisteminiz eski diye tahmin ediyorum. AHCI modunu açıp, internet kablosunu sökmeniz lazım ve daha sonra internet driverini telefon/tablet fark etmeksizin USB ile PC'ye aktarıp driveri kurduktan sonra kabloyu takmanız lazım. Ben böyle yaptım yoksa mavi ekran veriyordu.

Yok halletim Aygıt Yöneticisi'nden farklı bir driver kurdum düzeldi.

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024 incelemesine hoş geldiniz. Bugün sizlerle bu Windows sürümünün incelemesini gerçekleştireceğiz.

1 - Arayüz

Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024'ün arayüzü normal Windows 11 ile aynıdır. İçerisinde en güncel olan 24H2 sürümü bulunmaktadır. Arayüzden sizler için bazı SS'ler:

Eki Görüntüle 51009

Eki Görüntüle 51011

Eki Görüntüle 51012

2 - Performans

Windows 10 Home'dan daha yeni Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024'e geçtim ve performans olarak daha stabil çalıştı 13 yıllık PC'de. Sistemimde 8 GB RAM, 223 GB SSD ve 465 GB HDD olduğunu da belirtmek isterim. Herkeste aynı performansı vermeyebilir bu sistem özelliklerine de bağlı diyebiliriz. Spotify ve Chrome'da 1 sekme açıkken ki RAM kullanımı:

Eki Görüntüle 51015

Eki Görüntüle 51017

3 - Windows 11 IoT Enterprise 2024'ün avantajları

Bu sürümün en büyük avantajı TPM, Secure Boot ve CPU gereksinimelerini kontrol etmediği için eski sistemlere rahatlıkla kurulabilmesidir. Onun dışında yeni çıkan Windows 11 IoT Enterprise 2024'te Microsoft uygulamalarını bulundurmaz yani kısacasa sistem bomboş geliyor. Fakat dilerseniz kolayca elle yüklenebiliyor onu da bir sonraki adımda nasıl yapacağınızı anlatacağım.

Microsoft Store nasıl kurulur? diye merak ediyorsanız bu adımları tek tek uygulayın:

1. Buradan GitHub - kkkgo/LTSC-Add-MicrosoftStore: Add Windows Store for LTSC tüm dosyaları PC'ye indirin.

Eki Görüntüle 51019

2. Ardından da Dosya Gezgini'ni açın ve dosyaya sağ tık yapıp Tümünü Ayıkla seçeneğini seçin.

Eki Görüntüle 51020

3. Daha sonra Add-Store. CMD adında ki dosyayı bulun ve sağ tık yapıp yönetici ile çalıştırın.

Eki Görüntüle 51021

4. İşte karşımızda Microsoft Store. İçerisinde istediğiniz uygulamaları artık PC'nize indirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 51024
Bu sürümde bazı hatalar var. Windows defender ayarlarından defenderi kapatıyorum Crack uygulama indirmemi engel
oluyor. Virüs ve tehdit bulundu diye bildirim geliyor. Basıyorum bildirime defender bulunamadı diyor. Defendeeri kapatmaya yarayan programları da virüs algılayıp izin vermiyor. Aynı zaman da lisans sistemi çalışmıyor. KMS38 ile aktivasyon da yapılmıyor. Son zamanda yeter artık deyip ReviOS'a geçtim. Şu an memnunum.

AtlasOS 24H2'den sonra bunu deneyim dedim fakat pek beklentimi karşılamadı. Sistemde masaüstüne sağ tıkladığımda yükleniyor işareti 1-2 saniye döndükten sonra geliyor. Bir de AtlasOS ile NanaZip, Windows animasyonları, klasörlere sağ tıklayınca gelen o kısmın eski stil olması gibi bir çok şey hazır geliyordu, LTSC'de bunları kendin yapmak durumundasın. Dediğim gibi böyle bir yavaşlık sorunum var.