MaciTr

Üyecik
Merhaba arkadaşlar SSD bozan bu güncellemeyi PC'den kaldıramıyorum ve bu güncelleme yüklendiğinden beri PC saçmalıyor CMD'den de denedim olmadı ne yapmam lazım yardım edin lütfen.

Sorun olarak da 50GB dosyas indirdigimde oyun vs PC kednin resetliyor 1 kere de mavi ekran yedim bu guncellemeyi yaprıktan sonra.

Ekran görüntüsü 2025-08-22 210911.webp
642cbdd4-0b89-4f10-a8ef-8f7f7bbfe4a4 (1).webp

Yok hocam. BIOS pili bitmesi demek BIOS ayarları kaydetmemeye başlaması demek.

Tekrar hata verdi PC bu sefer XMP'yi kapatıp RAM'leri manuel olarak 3000 MHz'ye aldım sorunu bir türlü anlayamadım 3000 MHz yapınca stabil olmaya başladı ChatGPT'ye attım mavi ekranı bana XMP'yi aç ve RAM voltajını 1.37 yap dedi bu zamana kadar 0 sıkıntı olan sistem niye böyle dengesizlikler yapıyor anlamadım BIOS piline yıktım suçu ama o değil sanırım problem pili degişip tekrar bir test yapacağım sizin bu problemden anladığınız sorun nedir acaba?

20250822_230151.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar hata verdi PC bu sefer XMP'yi kapatıp RAM'leri manuel olarak 3000 MHz'ye aldım sorunu bir türlü anlayamadım 3000 MHz yapınca stabil olmaya başladı ChatGPT'ye attım mavi ekranı bana XMP'yi aç ve RAM voltajını 1.37 yap dedi bu zamana kadar 0 sıkıntı olan sistem niye böyle dengesizlikler yapıyor anlamadım BIOS piline yıktım suçu ama o değil sanırım problem pili degişip tekrar bir test yapacağım sizin bu problemden anladığınız sorun nedir acaba?

Eki Görüntüle 176675
Hocam bunun için ayrı konu açmanızı tavsiye ederim. Mavi ekranın biri sürü sebebi var.

Shift'e basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatın. Açılan ekranda sorun gider bölümünden kalite güncelleştirmelerini kaldırmayı deneyin.

Hocam bende aynı sorundan muzdaribim. Güncelleştirmeyi başta Recep Baltaş'ın gösterdiği gibi kaldırmayı denedim ancak olmadı. Sizin dediğinizi de denemiştim foruma girmeden önce. Hatta CMD'den güncelleme kimliğine bakıp orada silecektim ancak güncellemenin kimliği gözükmüyor.